Изберете Страница

Apple се приближава все повече до реализирането на iPhone 8

Въпреки, че iPhone 7 едва направи първите си стъпки на пазара, всички погледи вече са вперени в следващия модел на Apple, на който се възлагат много надежди за коренни промени както в дизайна, така и в хардуера. Това ще бъде десетият, юбилеен модел iPhone и слуховете предполагат наистина революционни промени, а компанията вече патентова някои от идеите си.

След като видяхме патент за сензора за пръстови отпечатъци, който ще може да се вгради в самия дисплей, сега имаме нов повод за размисъл. Apple е подала документи с номера 9467666 и 9466653, които сочат детайли на мулти сензорна камера, която ще бъде в състояние да постигне максимално качество, при минимално пространство.

Според описанието, системата разделя входящата светлина на три дължини на вълната с помощта на поредица призми, които насочват и улавят лъчите с независими светлинни сензори. Това ще даде възможност за увеличаване на резолюцията на изображението, в сравнение с единичния сензор, използван до момента.

Както може би си спомняте, слуховете предполагат, че новият iPhone 8 ще дойде с дисплей от край до край, в който предната камера и сензорът за отпечатъци ще бъдат вградени. Това идеално пасва на новите патенти, подадени от компанията вчера. В допълнение към подобрените възможности за съберане на светлина, трите сензорни масива предлагат по-добра производителност в ситуации, изискващи поляризация на изображението. Обикновено поляризиращите филтри пропускат 50% светлина, за да се увеличи видимостта на конкретните обекти, но същите резултати могат да бъдат постигнати със споменатото разделяне, което осигурява възможността за сумиране на поляризацията и разделяне на изображенията.

Що се отнася до разположението, Apple демонстрира „сгънат“ дизайн в двата нови патента. За да сведе до минимум дълбочината на системата, компанията използва огледален механизъм, който да отразява входящата светлина, чрез елементите си. Това означава, че обективът може да е разположен както до сега, но сензорът за изображението да се намира на друго място в самия смартфон, като оптичната му ос да бъде под прав ъгъл с лещата.

Този проект има редица предимства, извън икономията на място. Огледалният механизъм например, може да се монтира върху миниатюрен монитор, за да осигури възможността за оптична стабилизация на изображението, докато свързващата част предлага разширени опции за мащабиране.

Разбира се, както за всеки патент и за тези не е ясно, дали ще бъдат използвани в бъдеще от компанията, или ще останат само на хартия, но подаването им потвърждава работата на Apple по изцяло нов дизайн и хардуер за нейния юбилеен, десети iPhone. Можем само да чакаме и да гадаем с какво ще ни изненада тя след малко по-малко от година, а до тогава да се насладим на тазгодишните й модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus, които тъкмо излязоха на пазара!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This