Изберете страница

Служител на Apple разкри подробности за iPhone 8

Докато феновете все още изпитват затруднения да намерят на пазара избрания модел iPhone 7, Apple вече работи по следващия си iPhone, на който се възлагат толкова много очаквания и надежди. Той трябва да се появи през септември 2017 година и да донесе така желаните промени както в дизайна, така и в хардуера и сега това се потвърждава от едно изказване на служител на самата компания в Израел.

Всъщност пожелалият анонимност човек споделя пред репортер на Business Insider някои подробности за това, върху което се е съсредоточила в момента Apple. Той разказва, че персоналът в Израел работи по следващите попълнения на продуктовата линия на компанията, включително и iPhone 8. Не споменаваме случайно iPhone 8, именно служителят съвсем спонтанно е използвал това име в разговора, въпреки, че според традиционната подредба на номерата, би трябвало следващият модел да се казва iPhone 7s и това е първата изненада в разговора.

На въпрос на репортера защо го нарича така, той отговаря, че iPhone 8 ще е различен от iPhone 6s и 7 и това обяснява, защо компанията ще пропусне „S” модела, който традиционно означава идентичен дизайн с подобрения в хардуера. Това решение се дължи на десетата годишнина на iPhone, която Apple ще отбележи през 2017 година и с новото наименование тя иска да го разграничи от предходния модел. Така компанията ще наруши две годишния си цикъл на обновяване на хардуера, който наложи през последните години.

Анонимният служител не е особено подробен в разкритията си и това е нормално, като се има предвид политиката на компанията за запазване в тайна на бъдещите й планове, но споделя, че камерата на юбилейния модел iPhone ще е по-добра от тази на предшествениците му. Можем да допълним тази информация със слуховете за дисплей от край до край, в който ще бъдат вградени сензорът за отпечатъци и предната камера и изцяло стъклен корпус, но за това явно не е станало дума в конкретния разговор.

Офисът, от който е този приказлив служител се намира на 15 километра от Тел Авив,в Херцлия и в него работят общо 800 души. Той беше създаден след като през 2012 година Apple купи компанията Anobit, занимаваща се с производство на вътрешна памет, а през 2013 – Prime Sense, която пък работи в областта на 3D сензорите. По същото време гигантът придоби и израелската компания Linx, чиято технология използва в iPhone 7 Plus. В същия този офис се разработват чипове, памети, камери и безжични технологии и той е второто по големина R&D съоръжение на Apple в света. Всъщност самият офис е строго охраняван и според един от охранителите на компанията, с никой от служителите не може да се говори, без предварителна покана.

Ако съдим по всичко това, може би можем да допуснем, че оскъдната информация, изнесена от израелският служител е истина, което означава, че през септември 2017 година ще видим iPhone 8 – един много по-различен от текущите модели смартфон. Разбира се до тогава има цяла година и слуховете тепърва ще ни заливат, а това е само основата, върху която ще градим представата си за бъдещия модел на Apple, а фактът че именно нейн служител разкрива подробности за него, отново повдига въпроса до колко всички тези слухове и изтичания са случайни и до колко контролирани от самата компания. Съвсем очаквано представител на Apple заяви, че гигантът не коментира подобни слухове и спекулации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This