Изберете страница

Видео: Вижте новото устройство на Apple, за което не сме чували до сега!

Според слуховете Apple планира пресконференция по-късно този месец, на която ще представи обновените си продукти от серията Mac. Гвоздеят на шоуто ще бъде изцяло преработен MacBook Pro със специален втори сензорен дисплей над стандартната клавиатура, който ще замени функционалните клавиши. Според спекулациите, този екран ще показва различни бутони, според приложението, което се използва в момента.

Потребител на Reddit, с никнейм Foxconninsider, който твърди, че работи в университета Синхуа и може да предостави доказателства за това разказва, че Foxconn е била домакин на събитие, проведено при закрити врати в същия университет. По време на това събитие, представители на Apple са показали прототип на два неизвестни до момента продукта на компанията (както знаете, Foxconn е основният партньор на Apple, който произвежда редица нейни продукти и детайли).

Първият прототип е очакваният дисплей за клавиатурата на MacBook Pro. Макетите са създадени от известният дизайнер Мартин Хайек, а ключовият OLED панел се очертава да бъде една от най-вълнуващите характеристики на новия лаптоп, която сме виждали от години. За него обаче вече има слухове и безспорно по-интересен е вторият продукт, показан на тайното събитие.

Според Foxconninsider това е устройство, разработено в пълна тайна и представлява много ранен прототип на следващото поколение Magic Keyboard – безжичната клавиатура на Apple. Този нов модел разполага с редица нови технологии, които могат напълно да променят начина, по който потребителите използват своя Mac. Концепцията е подобна на тази, използвана в OLED панела за клавиатурата на MacBook Pro, но Magic Keyboard ще има собствен E lnk дисплей върху всеки клавиш. По този начин изображенията върху тях могат да се променят, в зависимост от нуждите на потребителя или използваната в момента програма.

Според слуховете, Apple работи върху тази клавиатура в сътрудничество със стартъп на име Sonder и дори в момента е в процес на придобиването му. Горното видео показва именно E ink клавиатурата на Sonder, която ще ви помогне придобиете представа за бъдещата Magic Keyboard, но по думите на Foxconninsider, нейният E lnk дисплей може би ще е цветен, вместо черно-бял.

Apple планира да представи своята обновена Magic Keyboard през 2018 година, което означава че надали ще я видим на планираната за този месец пресконференция, но не можем да си изкривим душата и да кажем, че това наистина е един интересен и функционален продукт, чиято премиера ще очакваме с нетърпение.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This