Изберете Страница

Седем неща, които потребителите не харесват в iPhone 7

iPhone 7 вече е факт и разбира се не е идеален. Опитахме се да синтезираме седемте му най-коментирани недостатъка в очите на потребителите.

1

Сериозната разлика между iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Ако миналогодишните модел се различаваха само по размера на дисплея и наличието на оптична стабилизация в 5.5 инчовия iPhone 6s, то при iPhone 7 разликата между по-малкия и по-големия вариант е вече осезаема. iPhone 7 Plus получи двойна камера с възможност за оптично увеличение и портретен режим на снимане и 3 GB оперативна памет, което го прави значително по-мощен и функционален от по-малкия си събрат, а това оставя нотка разочарование у тези, които не желаят да ползват по-големи устройства.

2

Идентичният с предходните модели дизайн

Безспорно това е може би най-коментираното нещо, след премиерата на iPhone 7, въпреки множеството слухове, които ни предупреждаваха за този факт месеци, преди официалното събитие на Apple. За съжаление голям брой потребители отчитата този ход от страна на компанията за голяма грешка.

3

С излизането на iPhone 7, по-старите модели започнаха да се затормозяват

Apple някак си неусетно подтиква своите фенове да си купят новия й флагман. Мощният му процесор е голямо предимство спрямо по-старите модели, особено след появата на iOS 10. Въпреки, че подобно усещане за забавяне е по-скоро субективно, новите приложения и игри, оптимизирани за iOS 10, все пак не работят така перфектно при по-старите устройства, което не остана незабелязано.

4

Лъскави черният цвят

iPhone 7 донесе със себе си и два нови цяват в гамата на Apple – матово черен и Jet Black – наистина красив, лъскаво черен нюанс. За съжаление обаче, точно той се оказа само невероятно дизайнерско решение, а от гледна точка на всекидневната употреба, се драска значително по-лесно и отпечатъчите върху гланцовата му повърхнаст са далеч по-осезаеми и дразнещи. Apple също предупреди своите фенове, че е по-добре този цветови вариант да се използва със защитен кейс.

5

Странно съскане на новия хоум бутон на някои бройки

Веднага след премиерата на iPhone 7 се появиха и първите съобщения за странен съскащ звук, издаван от някои бройки при по-голямо натоварване. Няма официално обяснение за появата му, но за щастие Apple заменя тези бройки с нови. Въпреки това шумът се оказа неприятна изненада за част от първите потребители, сдобили се с новия модел.

6

Гаранцията на Apple не покрива поражения от намокряне

Въпреки, че новият iPhone 7 притежава сертификат IP 67 за защита от прах и вода, компанията обяви, че гаранцията му няма да покрива поражения, нанесени от намокряне. Разбира се, този сертификат ви гарантира, че телефонът може да издържи на потапяне на дълбочина до 1 метър за време до 30 минути, което определено ще ви успокои в случай, че ви навали дъжд или разлеете чашата си върху него, но не си правете експерименти, потапяйки го за по-дълго време.

7

Липсата на 3.5 мм жак за слушалки.

Макар и поставен на последно място в нашата класация, този факт предизвика множество разнопосочни коментари в мрежата. На всички ни вече е омръзнало да слушаме за този жак, но смелият ход на компанията да го премахне, за да подсигури водоустойчивостта на телефоните, определено е едно от нещата, които потребителите не посрещнаха с овации.

Разбира се всички гореизброени факти са до голяма степен субективни, а и няма телефон, който да се харесва абсолютно на всички и да отговаря на изискванията и желанията на 100% от потребителите. Тези от вас, които са решили да пропуснат покупката на iPhone 7, точно поради една или повече причини от нашия списък, може би имат право – следващият модел на Apple ще бъде далеч по-различен и интересен и само година ни дели от премиерата му, спокойно можем да изчакаме.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This