Изберете страница

Съска ли твоят iPhone 7?

Това е въпросът, който си задават първите собственици на новия iPhone 7, след като в интернет вчера се появи информацията за странен съскащ звук, който издава смартфонът, когато е подложен на голямо натоварване.

Умишлено изчакахме с тази статия, за да се появят поне някакви предположения за източника на този странен и смущаващ звук.

Ето за какво говорим:

Стивън Хакет от 512 Pixels е първият, който заговори за това и Даръл Етерингтън от Tech Crunch потвърди наличието му и в неговата тестова бройка.

За момента има няколко теории за това от какво е предизвикан, но все още няма реални отговори.

  • Джон Фингас от Engadget казва, че подозира електромагнитни ефекти и посочва, че това не е всеобщ дефект, тъй като този iPhone 7, който самият той е тествал и подложил на сериозно натоварване с 3DMark Storm Extreme теста за производителност, не е издавал подобен звук.
  • Авторът и iOS разработчик Марко Армент има по-поетично обяснение и сравнява странното съскане с шума на силно въртящ се вентилатор, какъвто издава примерно CPU-то на вашия Mac, когато достигне своя потенциал.
  • Apple Insider спекулира, че може би се включва някакъв RF предавател или друга форма на намеса в системата на високоговорителите.

Всичко това обаче са само предположения, а официален отговор от страна на Apple все още няма. Стивън Хакет е заменил гаранционно своя iPhone 7, така че можете да бъдете спокойни поне в това отношение – ако вашият нов телефон издава смущаващ съскащ звук при натоварване, има опция за подмяна.

Разбира се не е приятно да установите, че устройството, което сте закупили с такова удоволствие, има проблем, но все пак е вариант, който не може да не споменем. Можем само да се надяваме компанията скоро да даде официално обяснение на случващото се и да потвърди становището за гаранционна замяна на бройките, ако това наистина е дефект.

Има още почти седмица, докато у нас започне официалната продажба на iPhone 7, така че можем и да се надяваме, че поради бързо изчерпващите се бройки, тези които ще достигнат до нас, ще бъдат от следващата партида и въобще няма да ни се наложи да използваме гарационанта подмяна. Все пак това е просто едно електронно устройство и е съвсем възможно да има дефектни бройки, сред милионите произведени такива. Това не значи, че всички ще бъдат засегнати и не трябва да ви плаши.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This