Изберете страница

“Скучният“ iPhone 7 вече е разпродаден!

Първоначално заредените количества iPhone 7 в магазините по света вече са продадени и Apple се подготвя за нови доставки, заяви самата компания в сряда.

Въпреки множеството негативни коментари в интернет, след официалното представяне на iPhone 7 на 7 септември и критиките, насочени към него, че е скучен и не предлага кой знае какви подобрения, спрямо предходните модели, се оказва, че почти всичко, доставено в магазините е вече продадено. Всъщност големият модел iPhone 7 Plus е изчерпан във всички цветове и размери памет, а черният вариант на 4.7 инчовия iPhone 7 също не може да се намери по магазините. Дори клиенти с предаврителни заявки за модел и час на получаване са били връщани поради липсата на бройки, като за компенсация получавали Gift Card и извиненията на персонала.

Онлайн поръчките все още са активни и желаещите да закупят някои от новите модели могат да ги поръчат по този начин, но ще се наложи да изчакат няколко седмици.

Тази година Apple реши на пук на традициите да не публикува резултатите от продажбите през първия уикенд след дебюта на iPhone 7, което предизвика сериозни опасения на Wall Street по отношение на критично спадналите резултати на компанията от предходните тримесечия. Въз основа на последните данни обаче, се оказва, че търсенето е наистина огромно и тези опасения са били безпочвени, след съобщенията на американските оператори за големи предварителни поръчки, акциите на Apple отново скочиха на горе.

Ще бъде наистина интересно да проследим какво ще се случи у нас, след като новия iPhone 7 бъде пуснат в проджба на 23 септември. Не е тайна, че през първите месеци и тук търсенето надвишава предлагането и съвсем не е лесно човек да се сдобие с новия модел iPhone в желания цвят и размер на вградената памет. Можем само да се надяваме, че нещата ще се стабилизарат в следващите седмици, когато Apple ще осигури нови доставки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This