Изберете страница

The New York Times потвърди слуховете за цялостен дисплей и вграден хоум бутон в следващия iPhone

Въпреки, че от премиерата на iPhone 7 измина само седмица, слуховете за следващия модел на компанията вече са факт. Един от тях обаче е наистина интересен и това е предположението за дисплей, който покрива целия преден панел, а хоум бутонът и Touch ID сензорът са вградени в самия него.

Според спекулациите промяната ще се случи още следващата година, в десетия юбилеен модел iPhone. Сега The New York Times потвърди тези догадки с малък текст в прегледа на новия iPhone 7.

Apple вероятно ще продължи да прави iPhone без жак за слушалки, а следващата година екранът му ще е от край до край с виртуален бутон, вграден директно в дисплея, според двама служители на компанията, пожелали анонимност.“ пише вестникът.

Всъщност новият хоум бутон, използван в iPhone 7 ще бъде трамплин към следващата версия, която вече ще намери място в самия дисплей, като така ще освободи ценни милиметри, заемани от рамката на екрана в момента.

Промяната естествено ще засегне и Touch ID сензора, който сега е вграден в бутона, а компанията вече е подала патент, чрез който ще може да постигне това с ултразвукаво образна диагностика – технология, която ще е много по-надеждна от използваната сега.

Разбира се вграденият хоум бутон няма да е единствената промяна, необходима за да се освободим от рамката на дисплея. Там сега се намират предната камера и микрофона, за които можем само да предполагаме каква технология ще избере Apple, за да ги вмести, без да е необходима рамката.

Другата голяма стъпка, която феновете очакват е преминаването към OLED панел, който ще осигуре по-наситено черно, повече мощност и енергоефективност. Тук обаче слуховете са противоречиви и се предполага, че решаващата крачка ще засегне само един от бъдещите модели, може би този, който така и не видяхме тази есен под името iPhone 7 Pro.

Що се отнася до задния панел на устройството, спекулира се, че Apple ще се обърне отново към стъклото като материал за панела, а може би дори ще предложи керамечен модел, чийто предшественик е един от моделите Apple Watch Series 2 тази година. Така цялостният дизайн на iPhone 8 ще е монолитен и завършен, без допълнителни рамки и може би с извит отстрани дисплей.

Въпреки малките промени в дизайна на iPhone тази година, които повлякоха след себе си слуховете, че компанията преминава към тригодишен цикъл на обновяване на своите устройства, можем да очакваме , че през 2017 година тя ще направи поне част от тези така очаквани промени, за да отбележи подобаващо десетгодишния юбилей на своя емблематичан смартфон.

Разбира се имаме цяла година време, за да правим догадки и да събираме изтеклата информация, а след това със сигурност ще останем изннадани от крайния резултат, така че се радвайте на новия iPhone 7 и функционалността, която iOS 10 ви предлага, а догодина ще видим какво ще се случи!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This