Изберете страница

Super Mario Run разби рекорда на Pokemon GO в първия ден след премиерата си в App Store

Pokemon GO беше безспорния фаворит сред мобилните игри тази година, но това се промени само за ден!

Оказва се, че Super Mario Run има 2.85 милиона сваляния само през първия ден след премиерата си в App Store. За сравнение през юли, когато Pokemon GО се появи, тя беше изтеглена 900 000 пъти в този ден и достигна 5.6 милиона сваляния за три дни. Това означава, че надпреварата между двете игри не е приключила и ще изчакаме още малко, за да обявим победителя, но резултатите на Super Mario Run определено са впечатляващи.

Apple никога не е публикувала броя изтегляния на приложенията в App Store, но по-горните сравнения са по данни на Niantic, а според анализаторите Pokemon GO е донесла приходи от 160 милиона долара до края на първия месец.

Всъщност тогава хитовата игра беше достъпна едва в четири държави, което определено не може да се сравнява с гръмката световна премиера на Super Mario Run. От друга страна обаче, новата игра на Nintendo струва 10 евро и не е ясно, дали след първоначалната еуфория, голяма част от свалилите я потребители, няма да се откажат. Така кой ще остане безспорния фаворит сред мобилните игри за 2016 година, ще стане ясно поне след месец.

Двете игри са коренно различни и докато Pokemon GO ви предизвиква да излезете навън в реалния свят, за да ловите симпатичните създания, Super Mario Run е просто един реверанс към стария хит на компанията, който са играли родителите ви. Кое ще спечели – бъдещето, с новите си технологии, или миналото, със своята носталгия, все още няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This