Изберете страница

Super Mario Run разби рекорда на Pokemon GO в първия ден след премиерата си в App Store

Pokemon GO беше безспорния фаворит сред мобилните игри тази година, но това се промени само за ден!

Оказва се, че Super Mario Run има 2.85 милиона сваляния само през първия ден след премиерата си в App Store. За сравнение през юли, когато Pokemon GО се появи, тя беше изтеглена 900 000 пъти в този ден и достигна 5.6 милиона сваляния за три дни. Това означава, че надпреварата между двете игри не е приключила и ще изчакаме още малко, за да обявим победителя, но резултатите на Super Mario Run определено са впечатляващи.

Apple никога не е публикувала броя изтегляния на приложенията в App Store, но по-горните сравнения са по данни на Niantic, а според анализаторите Pokemon GO е донесла приходи от 160 милиона долара до края на първия месец.

Всъщност тогава хитовата игра беше достъпна едва в четири държави, което определено не може да се сравнява с гръмката световна премиера на Super Mario Run. От друга страна обаче, новата игра на Nintendo струва 10 евро и не е ясно, дали след първоначалната еуфория, голяма част от свалилите я потребители, няма да се откажат. Така кой ще остане безспорния фаворит сред мобилните игри за 2016 година, ще стане ясно поне след месец.

Двете игри са коренно различни и докато Pokemon GO ви предизвиква да излезете навън в реалния свят, за да ловите симпатичните създания, Super Mario Run е просто един реверанс към стария хит на компанията, който са играли родителите ви. Кое ще спечели – бъдещето, с новите си технологии, или миналото, със своята носталгия, все още няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This