Pokemon GO беше безспорния фаворит сред мобилните игри тази година, но това се промени само за ден!

Оказва се, че Super Mario Run има 2.85 милиона сваляния само през първия ден след премиерата си в App Store. За сравнение през юли, когато Pokemon GО се появи, тя беше изтеглена 900 000 пъти в този ден и достигна 5.6 милиона сваляния за три дни. Това означава, че надпреварата между двете игри не е приключила и ще изчакаме още малко, за да обявим победителя, но резултатите на Super Mario Run определено са впечатляващи.

Apple никога не е публикувала броя изтегляния на приложенията в App Store, но по-горните сравнения са по данни на Niantic, а според анализаторите Pokemon GO е донесла приходи от 160 милиона долара до края на първия месец.

Всъщност тогава хитовата игра беше достъпна едва в четири държави, което определено не може да се сравнява с гръмката световна премиера на Super Mario Run. От друга страна обаче, новата игра на Nintendo струва 10 евро и не е ясно, дали след първоначалната еуфория, голяма част от свалилите я потребители, няма да се откажат. Така кой ще остане безспорния фаворит сред мобилните игри за 2016 година, ще стане ясно поне след месец.

Двете игри са коренно различни и докато Pokemon GO ви предизвиква да излезете навън в реалния свят, за да ловите симпатичните създания, Super Mario Run е просто един реверанс към стария хит на компанията, който са играли родителите ви. Кое ще спечели – бъдещето, с новите си технологии, или миналото, със своята носталгия, все още няма как да знаем.