Изберете страница

Има ли проблем с iOS 10.2?

След цели седем бета версии, Apple най-сетне пусна официалната iOS 10.2 миналата седмица, но се оказва, че освен всички фиксове и нови емотикони, в нея продължават да присъствет и редица проблеми.

Бърз преглед на социалните мрежи сочи, че най-честите оплаквания след актуализацията са от рестартиране на устройствата, невъзможност за свързване с iTunes и за деинсталиране на приложения, замръзване на дисплея при входящо позвъняване и неработещо Touch ID при отключване. За щастие тези случаи не са чак толкова често срещани, но проблемът с живота на батерията, като че ли се задълбочава, вместо да изчезне. Всъщност той се проявява по два начина: една част от потребителите разказват, че техните телефони се изключват, когато батерията падне на около 30%, а друга част, че наблюдават рязък спад в процентите, когато зарядът стигне до 50%, а в някои случаи той дори директно пада от 50 на 25% изведнъж.

Остава нерешен и проблемът с EarPods, от който собствениците на iPhone се оплакват още от септември, и който се изразява в невъзможност да чуват звука през слушалките при входящо повикване или в постоянно прекъсване на микрофона. Все още има много оплаквания и от прекъсвания при Bluetooth връзка при iPhone 7/7 Plus, което е сериозно, имайки предвид, че тези телефони нямат 3.5 мм жак за слушалки.

Засилва се и недоволството на потребителите, които съвсем естествено очакват бърза и безпроблемна работа със своите любими устройства, но вместо това като че ли си припомнят миналото с ранните версии на Android. Apple работи усилено по отстраняването на бъговете и вече пусна първата бета версия на iOS 10.2.1, но остава странното чувство, че нещо не е наред. Дали сме прекалено разглезени и свикнали всичко да бъде фиксирано бързо, или с добавянето на повече нови функции, нещата се объркаха още през септември, няма как да преценим, но се надяваме, че тази неприятна ситуация е временна и компанията ще успее да я овладее в близко бъдеще.

На фона на всички тези дразнещи проблеми, има и един бъг, който всъщност може да ви е от полза, защото позволява да се използват специални черни тапети, които правят дока и папките невидими, а това изглежда уникално, особено на Jet Black моделите. За съжаление, това може би е единственото хубаво нещо, след последния ъпдейт, а оплакванията в социалните мрежи продължават да нарастват лавинообразно. С нетърпение очакваме iOS 10.2.1 и именно на нея възлагаме огромни надежди за решаването на проблемите, а до тогава, ако и вие сте сред тези, чийто устройства работят по-зле след актуализацията, в се още можете да се върнете към предишната версия на операционната система (10.1.1).

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This