До сега имахме възможността да видим макети на десетия юбилеен модел iPhone в бяло, златисто и черно, но един нов клип, открит вчера, показва, че може би ще има и червена версия на тазгодишния флагман.

Видеото изглежда е било заснето в изложбена зала, въпреки че големият ден на премиерата на новото поколение смарфони на Apple е днес. Ако той се окаже достоверен, ще имаме четири, а не три цветови опции за iPhone X – черно, бяло, медно-златисто и червено. Любопитното е, че рамката около екрана на червения смартфон е бяла, въпреки слуховете, че всички цветови опции, ще бъдат с черна рамка.

За съжаление известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира тези дни, че новата златиста разцветка има известни производствени проблеми и ще бъде в много ограничени количества, а е възможно и да се появи значително по-късно от останалите цветови варианти. Всъщност опасността от липса на достатъчно бройки е валидна като цяло за десетия юбилеен модел, от който според източници на Куо по веригата за доставки, в момента се произвеждат едва 10 000 броя дневно, а това е крайно недостатъчно да задоволи голямото търсене, което анализаторът прогнозира.