Ако сте чакали с нетърпение момента, в който ще можете да управлявате телефона си не с друго, а с веждите си, то той вече дойде, поне ако притежавате новия iPhone X. Rainbow е игра, създадена от мозъка на компютърните науки в университета във Вашингтон, Натан Гитър. Тя използва TrueDepth камерата на телефона и платформата ARKit, за да предизвика едно пътуване, което управлявате с веждите си.

Rainbow е подобна на добре познтатата от миналото аркадна игра Frogger, но вместо жаба, избягваща трафика на магистралата, вие трябва да контролирате емотикон по подобно на флаг трасе, който се пази от останалите емотикони, трупайки точки. За да се движите нагоре, ще трябва да повдигате веждите си, за да отидете на долу – да се намръщите, а за да останете неподвижни – да бъдете безразлични. За момента играта е индивидуална, но Гитър твърди, че скоро ще добави и мулти плейър, както и интеграция с Game Center.

Всъщност до сега много големи разработчици актуализираха своите игри и приложения за iPhone X, но в App Store все още няма нищо подобно на Rainbow. Колкото и странна да изглежда играта на пръв поглед, със сигурност в бъдеще ще бъде последвана от още заглавия, в които ще се налага да използвате лицето, вместо пръстите си за игра.