Изберете страница

Фил Шилър приписа бъговете в iOS на „лоша седмица“ в последното си интервю

Наскоро шефът на маркетинга на Apple, Фил Шилър разговаря с The Telegraph за най-новите продукти на компанията и „лошата седмица“, предизвикала множеството бъгове в iOS.

За нас беше силна година“ сподели Шилър. „Това е нещо, което планирахме от много време, като искахме да имаме възможността да създадем телефон от ново поколение, както правим всяка година“

От друга страна обаче, той посочи, че iPhone X е начинът, Apple да промени темпото си от предните години по един по-агресивен начин:

В същото време искахме да създадем нещо по-агресивно, което да покаже на къде отива iPhone и това е iPhone X. Това е нещо, което не сме предлагали по-рано, но е наистина добро“.

Като цяло в момента Apple продава пет различни линии iPhone, но Шилър изглежда не е съгласен с предложенията, че продуктовата линия на компанията е претъпкана. Той обясни, че iPhone SE, който е на почти две години на този етап, все още съществува, защото „отговаря на нуждите на някои потребители“, а що се отнася до слуховете за неговото опресняване, „няма как да прави изявления за бъдещето“.

За забавянето на HomePod, Шилър каза, че това е начинът, по който Apple се отличава от конкурентите си – много компании са готови да пуснат продукт, само за да постигнат целевата си дата, но това не е стратегията на Apple:

Не всеки в нашата индустрия следва този модел. Ние сме в началото на този пазар на интелигентни говорители, които искаме в нашите домове. Някои компании предлагат продуктите си, дори и ако смятат, че те няма да са успешни в началото, но ние се интересуваме от качеството на нещата и няма да ги пуснем, ако знаем, че не са готови“.

Може би най-интересното в интервюто е това, че Шилър, попитан за това, как Apple е стигнала до толкова много програмни бъгове и грешки през 2017 година, включително и уязвимостта „root” в macOS, греката „i” в iOS, пробива в сигурността на HomeKit и др., обвини за проблемите „лошата седмица“, отбелязвайки, че компанията ще провери системите си и ще ги оправи:

Просто имахме лоша седмица. Няколко неща се случиха, това е всичко. Екипът ще извърши пълен одит на системите и ще разгледа внимателно процеса, като ще направи всичко възможно да предотврати подобни случки в бъдеще“.

Другите теми, засегнати в интервюто бяха за добавената реалност, новия App Store в iOS11 и прочие интересни промени от изминалата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This