Въпреки множеството спекулации и слухове, iPhone SE 2 няма да дебютира тази година, а може би и никога. Много потребители очакваха с нетърпение наследника на iPhone SE, но всъщност Apple не показва никакви реални индикации, че работи върху него. Слуховете за малкия модел до сега идваха предимно от производители на аксесоари, които твърдяха, че анонимни източници са потвърдили SE 2, или показваха CAD проекти, какъвто беше случая с OlixarЗа съжаление всички тези слухове приключваха, заедно с надеждата ни, когато се предоставяше нова информация, която ги опровергаваше и превръщаше iPhone SE 2 в още по-далечна и неясна перспектива.

Сега, по-малко от месец, след като Olixar сподели някои доста интересни CAD проекти, за които твърдеше, че изобразяват телефона и видяхме смайващи дизайнерски рендери на SE 2, отново източниците на същата компания, цитирани от Forbes твърдят, че той няма да дебютира тази година, тъй като Apple се е фокусирала върху по-големите модели с дизайна на iPhone X.

Спокойно обаче можем да предположим и, че той няма да се появи никога, въпреки че тайничко се надяваме да грешим, но всъщност индустрията отдавна се насочва към по-големите модели и дори когато оригиналният iPhone SE се появи през 2016 година, той изглеждаше по-скоро като експеримент, от колкото като нещо, което ще има смисъл от продължение. Разбира се той намери своята пазарна ниша, но Apple не е компания, която се задоволява с ниши. iPhone SE 2 трябваше да е не по-голям от оригинала, но с екран от край до край и тънки рамки, подобно на iPhone X, за да се слее с предстоящата серия от три модела, които ще излезат през септември. Говореше се дори, че той ще се нарича iPhone X mini, но сега Olixar посочва, че проектът е анулиран. Според Forbes, компанията е била толкова уверена в истинността на твърденията си от миналия месец, че дори е започнала производството на официална линия аксесоари за iPhone SE 2, но сега вече то е спряно, а много потребитеил от цял свят със сигурност ще бъдат разочаровани. Разбира се надеждите за нов малък iPhone в бъдеще остават, но изглеждат все по-малко и по-малко вероятни, тъй като ултра-компактните смартфони се превърнаха в отличителна черта на пазара в ниския клас, а дори и там те са малко.