Всички погледи са носочени към следващия юбилеен модел на iPhone, който предстои да бъде представен есента на 2017 година. След като трета поредна година компанията пусна модели с почти идентичен дизайн, се очаква iPhone 8 да претърпи драстични промени, както в облика, така и в технологиите, включени в самото устройство.

Според слуховете до сега, новият модел на компанията ще има OLED дисплей, който ще обхваща почти целия преден панел и хоум бутон със скенер за пръстови отпечатъци, вграден под екрана. Вместо алуминиев, корпусът му ще бъди изцяло стъклен с метални рамки, подобно на този на iPhone 4.

Нова информация обаче твърди, че именно дизайнът на iPhone 8 ще бъде революционен. Новият OLED дисплей и отстраняването на хоум бутона ще позволят свиване на общия размер, без това да се отрази на размера на дисплея му. Външно той ще изглежда като едно монолитно парче стъкло, най-вероятно Gorilla Glass, може би дори прозрачно, като това ще позволи на потребителите да погледнат във вътрешността му. Самият телефон ще дойде с ново поколение 3D сензор от Prime Sense, компанията която Apple закупи наскоро. Очаква се батерията и лентите, подпомагащи работата на антените, да бъдат скрити в краищата на екрана, където ще се помещават и повечето чипове, които сега се намират в долната част на телефона.

Всичко това звучи толкова невероятно, че е трудно да си го представим, но и напълно правдоподобно. Не сме далеч от времето, когато технологиите ще позволят на Apple да създаде подобно устройство, а пример за това са прозрачните дисплеи, използвани в невидимия телевизор на Panasonic. Просто трябва всичко това да се свие до размера на смартфон.

Тази информация, поднесена от блогъра Робърт Скобъл, звучи и шокиращо, тъй като противоречи на всичко, което сме чували до момента от най-надеждните източници в света, що се отнася до плановете на Apple, като анализаторът Минг-Чи Куо, но Скобъл твърди, че също има своите надеждни източници. Разбира се ще се наложи да почакаме почти година, докато разберем кое от всички тези грандиозни промени ще се окаже истина и кое не. Можем да бъдем сигурни обаче, че Apple ще отпразнува подобаващо десетия юбилей на своя емблематичен iPhone, който промени начинът, по който си взаимодействаме с телефона. Може би това ще се случи отново през 2017 година, кой знае…