Изберете Страница

iPhone 14 ще пристигне с подобрена селфи камера с автофокус

С наближаване на есента слуховете за новите модели iPhone 14 стават все повече и повече. Сега известният анализатор Минг-Чи Куо разкри какви подобрения ще получи предната камера на устройствата.

Според Куо и четирите телефона ще пристигнат с подобрен сензор на селфи камерата с бленда f/1.9 и поддръжка на автофокус. За сравнение серията iPhone 13 е със сензор с бленда f/2.2 и фиксиран фокус.


С по-широката бленда смартфоните ще могат да улавят повече светлина, а надстройката ще доведе до подобрен ефект на дълбочина на полето за снимки и клипове в портретен режим. От друга страна, поддръжката на автофокус за предната камера ще подобру фокуса по време на FaceTime разговори или видео разговори с помощта на приложения от трети страни.

Освен това се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да предложат подобрения и в задната камера, която вероятно ще разполага с 48 мегапикселов основен сензор с поддръжка на 8К видео запис. Именно това ще доведе до още по-голяма дебелина на модула на камерата, както стана ясно от вече изтеклите рендери.

Друг интересен слух тези дни разкрива, че Apple ще увеличи скоростта на пренос на данни през Lightning порта си до USB 3.0 в двата си Pro модела, което значително ще улесни прехвърлянето на медия.

Вече е ясно, че тази година разликите между обикновените и Pro модели iPhone 14 ще са значителни. Първите ще работят със стария чипсет A15 Bionic на Apple, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще се захранват от новия A16.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This