Изберете Страница

iPhone 14 ще пристигне с подобрена селфи камера с автофокус

С наближаване на есента слуховете за новите модели iPhone 14 стават все повече и повече. Сега известният анализатор Минг-Чи Куо разкри какви подобрения ще получи предната камера на устройствата.

Според Куо и четирите телефона ще пристигнат с подобрен сензор на селфи камерата с бленда f/1.9 и поддръжка на автофокус. За сравнение серията iPhone 13 е със сензор с бленда f/2.2 и фиксиран фокус.


С по-широката бленда смартфоните ще могат да улавят повече светлина, а надстройката ще доведе до подобрен ефект на дълбочина на полето за снимки и клипове в портретен режим. От друга страна, поддръжката на автофокус за предната камера ще подобру фокуса по време на FaceTime разговори или видео разговори с помощта на приложения от трети страни.

Освен това се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да предложат подобрения и в задната камера, която вероятно ще разполага с 48 мегапикселов основен сензор с поддръжка на 8К видео запис. Именно това ще доведе до още по-голяма дебелина на модула на камерата, както стана ясно от вече изтеклите рендери.

Друг интересен слух тези дни разкрива, че Apple ще увеличи скоростта на пренос на данни през Lightning порта си до USB 3.0 в двата си Pro модела, което значително ще улесни прехвърлянето на медия.

Вече е ясно, че тази година разликите между обикновените и Pro модели iPhone 14 ще са значителни. Първите ще работят със стария чипсет A15 Bionic на Apple, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще се захранват от новия A16.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This