Изберете страница

iPhone 14 ще пристигне с подобрена селфи камера с автофокус

С наближаване на есента слуховете за новите модели iPhone 14 стават все повече и повече. Сега известният анализатор Минг-Чи Куо разкри какви подобрения ще получи предната камера на устройствата.

Според Куо и четирите телефона ще пристигнат с подобрен сензор на селфи камерата с бленда f/1.9 и поддръжка на автофокус. За сравнение серията iPhone 13 е със сензор с бленда f/2.2 и фиксиран фокус.


С по-широката бленда смартфоните ще могат да улавят повече светлина, а надстройката ще доведе до подобрен ефект на дълбочина на полето за снимки и клипове в портретен режим. От друга страна, поддръжката на автофокус за предната камера ще подобру фокуса по време на FaceTime разговори или видео разговори с помощта на приложения от трети страни.

Освен това се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да предложат подобрения и в задната камера, която вероятно ще разполага с 48 мегапикселов основен сензор с поддръжка на 8К видео запис. Именно това ще доведе до още по-голяма дебелина на модула на камерата, както стана ясно от вече изтеклите рендери.

Друг интересен слух тези дни разкрива, че Apple ще увеличи скоростта на пренос на данни през Lightning порта си до USB 3.0 в двата си Pro модела, което значително ще улесни прехвърлянето на медия.

Вече е ясно, че тази година разликите между обикновените и Pro модели iPhone 14 ще са значителни. Първите ще работят със стария чипсет A15 Bionic на Apple, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще се захранват от новия A16.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This