Изберете Страница

iPhone 14 ще пристигне с подобрена селфи камера с автофокус

С наближаване на есента слуховете за новите модели iPhone 14 стават все повече и повече. Сега известният анализатор Минг-Чи Куо разкри какви подобрения ще получи предната камера на устройствата.

Според Куо и четирите телефона ще пристигнат с подобрен сензор на селфи камерата с бленда f/1.9 и поддръжка на автофокус. За сравнение серията iPhone 13 е със сензор с бленда f/2.2 и фиксиран фокус.


С по-широката бленда смартфоните ще могат да улавят повече светлина, а надстройката ще доведе до подобрен ефект на дълбочина на полето за снимки и клипове в портретен режим. От друга страна, поддръжката на автофокус за предната камера ще подобру фокуса по време на FaceTime разговори или видео разговори с помощта на приложения от трети страни.

Освен това се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да предложат подобрения и в задната камера, която вероятно ще разполага с 48 мегапикселов основен сензор с поддръжка на 8К видео запис. Именно това ще доведе до още по-голяма дебелина на модула на камерата, както стана ясно от вече изтеклите рендери.

Друг интересен слух тези дни разкрива, че Apple ще увеличи скоростта на пренос на данни през Lightning порта си до USB 3.0 в двата си Pro модела, което значително ще улесни прехвърлянето на медия.

Вече е ясно, че тази година разликите между обикновените и Pro модели iPhone 14 ще са значителни. Първите ще работят със стария чипсет A15 Bionic на Apple, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще се захранват от новия A16.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This