Изберете страница

Макети на серията iPhone 14 потвърждават слуховете, че няма да има mini версия

Вече видяхме рендери на предстоящата серия iPhone 14, но с наближаването на премиерата на телефоните, явно е започнало и производството на метални макети, които служат за направата на кейсове от трети страни. Снимка на такива макети се появи в китайската социална мрежа Weibo, за да потвърди предишните слухове, че Apple няма да пусне mini версия на iPhone 14.

Както се вижда от етикетите, ще има само два размера – 6.1 и 6.7 инча. Спазвайки традицията, само Pro моделите ще имат трети телефото сензор на задната камера. Както вече стана ясно от предишни слухове, тазгодишните модели ще пропуснат перископната камера, но ще разполагат с 48 мегапикселов сензор. Това трябва да даде възможност за запис на 8К видео и по-добро цифрово увеличение. Трябва да отбележим обаче, че известният анализатор Минг-Чи Куо смята, че само Pro моделите ще получат новия сензор.

Заради новата камера се очаква и самият модул, в който тя е разположена да е по-обемен и висок при Pro версиите, докато останалите два модела ще се придържат към хардуера на камерата на iPhone 13. И не само това, според някои източници, те ще използват и същия чипсет A15, докато Pro версиите ще получат новия чип A16 на Apple, който ще донесе повече мощност за справяне с 8К видеото.

Най-важните промени обаче, ще са от лицевата страна на телефоните, той като се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да изгубят своя прорез, за сметка на два отвора за предната камера и сензора за Face ID. Другите две версии най-вероятно ще си останат със стария дизайн с прорез, но поне трябва да получат по-висока скорост на опресняване на дисплея от 120 Hz.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This