Както вече стана ясно, някой от първите собственици на iPhone 8 и iPhone 8 Plus се оплакаха от странен шум по време на разговор. Снощи Apple пусна iOS 11.0.2, която освен, че оправя някои други дребни грешки, е адресирана именно към този бъг.

Отначало всички се съмняваха, че това е хардуерен проблем, защото той не засягаше всички устройства, но пъравта бета версия на iOS 11.1 го отстрани и стана ясно, че всичко се дължи на софтуера. За да не кара потребителите да чакат, или да ги принуждава да инсталират бета версии, компанията пусна iOS 11.0.2, която също изчиства проблема.

Apple се възползва от възможността, за да интегрира и още някои дребни допълнителни подобрения и корекции на програмни грешки, за да предостави на своите фенове една изчистена версия на операционната система. Сред тях са скриването на някои снимки в галерията и проблемът с отварянето на криптирани имейли. Все още няма точни отзиви за живота на батерията, тъй като е прекалено рано за обобщения, а в ъпдейта все още липсва и 3D Touch жеста за отваряне на мултитаскинга, който Крейг Федериги обеща, че ще се завърне с някоя от следващите актуализации. Можем само да предположим, че това ще се случи в iOS 11.1, която ще е първата голяма актуализация на новата версия на операционната система и най-вероятно ще бъде пусната заедно с дебюта на iPhone X на пазара в началото на ноември.