Изберете страница

Най-скъпият модел iPhone в историята на компанията се оказва и най-желан от потребителите

Предварителните поръчки за iPhone X все още не са започнали, но анализаторите прогнозират огромно търсене. Според ново изследване, проведено сред 4000 човека от RBC Capital, 28% от анкетираните са проявили интерес към телефона, докато за iPhone 8 и iPhone 8 Plus процентите са съответно 17 и 20.

Проучването потвърждава, че изцяло обновеният дизайн и множеството нови функции, карат потребителите да изберат iPhone X, въпреки високата му цена. Нещо повече, според анкетата, 57% от тези, които се интересуват от него, най-вероятно ще изберат и най-скъпия му вариант с 256GB вградена памет, който струва със 150 долара повече от базовия модел с 64 GB.

Прекалено рано е да си правим изводи за успеха на тазгодишните модели iPhone, тъй като дори за тези два, които вече са на пазара, няма точни данни за продажбите, но въпреки това спокойно можем да кажем, че повечето потребители, които се шегуваха с дизайна на iPhone X, сега с нетърпение чакат той да излезе, за да си го купят. Известният анализатор Минг-Чи Куо посочи миналата седмица, че продажбите на десетия юбилеен модел ще се повишат, когато Apple успее да преодолее производствените си проблеми. Той е първият модел, който предлага наистина обновен дизайн след iPhone 6 и феновете със сигурност оценяват това.

Що се отнася до Face ID, със сигурност можем да твъридм, че TrueDepth камерата създава забележително потребителско усещане и е много по-сигурна от конкурентните системи. Докато феновете на iPhone в исторически план никога не са имали проблеми да платят повече за премиум продуктите на компанията, то успехът на iPhone X най-вероятно ще зависи от това колко добре ще се справи Face ID с предизвикателството да замени Touch ID и от това как приемат потребителите до някъде странния дизайн на телефона. При тези условия, ако ранният интерес може да бъде някакъв показател, то iPhone X със сигурност ще се превърне в хит, въпреки притесненията за евентуалния му недостиг на пазара през следващите няколко месеца.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This