Изберете Страница

IDC: Apple Watch се изкачи до номер 3 на пазара на носими устройства

Най-новите данни на IDC в световен мащаб сочат, по отношение на смарт часовниците и фитнес тракерите сочат, че за последното тримесечие на 2016 година печалбите са предимно за Apple и Xiaomi, за сметка на лидера в тази област Fitbit.

Apple отбелязва едно рекордно тримесечие, що се отнася до продажбите на Apple Watch с 4.6 милиона доставени бройки, което 13% означава ръст и трета позиция с 13.6% пазарен дял. Xiaomi също значително увеличава дистанцията като номер две в класирането и отчита печалби с ръст 96.2%, спрямо същия период на предходната година и 5.2 милиона доставени бройки. За сметка на това лидерът в тази област Fitbit отбелязва спад от -22.7% с 6.5 милиона доставени устройства, в сравнение с миналогодишните 8.4 милиона, като в тях са включени и доставките на смарт часовниците Pebble и Vector.

На четвърто място се класира Garmin със спад от 45 и 2.1 милиона доставени устройства, а Samsung остава пета с 38% ръст, спрямо същия период на миналата година и 1.9 милиона доставени продукти.

Като цяло пазарът на носими устройства отбелязва ръст с 16.9%, спрямо същия период на миналата година и общо 33.9 милиона доставени устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This