Изберете страница

IDC: Apple Watch се изкачи до номер 3 на пазара на носими устройства

Най-новите данни на IDC в световен мащаб сочат, по отношение на смарт часовниците и фитнес тракерите сочат, че за последното тримесечие на 2016 година печалбите са предимно за Apple и Xiaomi, за сметка на лидера в тази област Fitbit.

Apple отбелязва едно рекордно тримесечие, що се отнася до продажбите на Apple Watch с 4.6 милиона доставени бройки, което 13% означава ръст и трета позиция с 13.6% пазарен дял. Xiaomi също значително увеличава дистанцията като номер две в класирането и отчита печалби с ръст 96.2%, спрямо същия период на предходната година и 5.2 милиона доставени бройки. За сметка на това лидерът в тази област Fitbit отбелязва спад от -22.7% с 6.5 милиона доставени устройства, в сравнение с миналогодишните 8.4 милиона, като в тях са включени и доставките на смарт часовниците Pebble и Vector.

На четвърто място се класира Garmin със спад от 45 и 2.1 милиона доставени устройства, а Samsung остава пета с 38% ръст, спрямо същия период на миналата година и 1.9 милиона доставени продукти.

Като цяло пазарът на носими устройства отбелязва ръст с 16.9%, спрямо същия период на миналата година и общо 33.9 милиона доставени устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This