Изберете Страница

IDC: Apple Watch се изкачи до номер 3 на пазара на носими устройства

Най-новите данни на IDC в световен мащаб сочат, по отношение на смарт часовниците и фитнес тракерите сочат, че за последното тримесечие на 2016 година печалбите са предимно за Apple и Xiaomi, за сметка на лидера в тази област Fitbit.

Apple отбелязва едно рекордно тримесечие, що се отнася до продажбите на Apple Watch с 4.6 милиона доставени бройки, което 13% означава ръст и трета позиция с 13.6% пазарен дял. Xiaomi също значително увеличава дистанцията като номер две в класирането и отчита печалби с ръст 96.2%, спрямо същия период на предходната година и 5.2 милиона доставени бройки. За сметка на това лидерът в тази област Fitbit отбелязва спад от -22.7% с 6.5 милиона доставени устройства, в сравнение с миналогодишните 8.4 милиона, като в тях са включени и доставките на смарт часовниците Pebble и Vector.

На четвърто място се класира Garmin със спад от 45 и 2.1 милиона доставени устройства, а Samsung остава пета с 38% ръст, спрямо същия период на миналата година и 1.9 милиона доставени продукти.

Като цяло пазарът на носими устройства отбелязва ръст с 16.9%, спрямо същия период на миналата година и общо 33.9 милиона доставени устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This