Изберете страница

IDC: Apple Watch се изкачи до номер 3 на пазара на носими устройства

Най-новите данни на IDC в световен мащаб сочат, по отношение на смарт часовниците и фитнес тракерите сочат, че за последното тримесечие на 2016 година печалбите са предимно за Apple и Xiaomi, за сметка на лидера в тази област Fitbit.

Apple отбелязва едно рекордно тримесечие, що се отнася до продажбите на Apple Watch с 4.6 милиона доставени бройки, което 13% означава ръст и трета позиция с 13.6% пазарен дял. Xiaomi също значително увеличава дистанцията като номер две в класирането и отчита печалби с ръст 96.2%, спрямо същия период на предходната година и 5.2 милиона доставени бройки. За сметка на това лидерът в тази област Fitbit отбелязва спад от -22.7% с 6.5 милиона доставени устройства, в сравнение с миналогодишните 8.4 милиона, като в тях са включени и доставките на смарт часовниците Pebble и Vector.

На четвърто място се класира Garmin със спад от 45 и 2.1 милиона доставени устройства, а Samsung остава пета с 38% ръст, спрямо същия период на миналата година и 1.9 милиона доставени продукти.

Като цяло пазарът на носими устройства отбелязва ръст с 16.9%, спрямо същия период на миналата година и общо 33.9 милиона доставени устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This