Изберете Страница

Apple ще премахне Lightning порта в следващия iPhone

iPhone 8 най-вероятно ще се зарежда безжично, а ако се съди по промените в новите MacBook Pro, то и данните между телефон и лаптоп също ще се предават, без да има нужда от кабел. Всички тези адаптери и донгъли, които усложняват живота ви сега и фактът, че iPhone 7 не може да се свърже без допълнителни аксесоари с MacBook Pro, говорят само за това, че Apple има едно на ум.

Преди няколко години, компанията замени 30-пиновия порт на iPhone с по-удобния и симетричен Lightning конектор, но явно и неговото време изтича. USB Type-C е бъдещето и, ако той присъства в новия iPhone 8, свързването му с MacBook Pro ще бъде много по-лесно, а слушалките с този порт, ще работят на различни устройства.

Ако си мислите, че таксите, които плащат различни производители на аксесоари, за да се включат в програмата Made for iPhone, могат да бъдат пречка пред премахването на Lightning порта, то спомнете си за AirPods, Bluetooth слушалките на компанията, които тя представи зедно с новия Phone 7 и които се очаква всеки момент да излязат на пазара, именно те са доказателство за противното. Бързите безжични връзки и трансфер на данни ще направят връзката Mac – iPhone много по-удобна и безпроблемна, като в допълнение ще предложат и едно по-добро аудио изживяване. Така че, ако следваме логиката, Apple ще премахне Lightning порта и това, независимо дали ни харесва или не, е само въпрос на време.

Разбира се тази стъпка може да отнеме повече от година, не е сигурно, че ще се случи още с премиерата на iPhone 8, но имайки предвид курса, който е поела компанията, всъщност това е неизбежно. Да не забравяме, че Apple следвайки своя собствен план се отърва със замах от 3.5 мм жак за слушалки в iPhone 7 и от удобния MagSafe в MacBook Pro 2016. Сега вече е ред на Lightning конектора, а до тогава ще трябва да си купуваме безброй адаптери и донгъли, които да носим със себе си, за да използваме пълноценно своите i-устройства.

Може би трябва само да изчакаме представянето на новото поколение iPad през пролетта, за да разберем колко скоро ще направи Apple този ход, ако те са са с USB Type-C порт, то съвсем сигурно това ще се случи и с iPhone 8, заедно с всички други големи промени, които очакваме в него.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар