Изберете Страница

Apple се срина до пето място в класацията за лаптопи

Репутацията на Apple като най-добър производител на лаптопи в света пое сериозен удар през миналата година, което се дължи да преминаването към USB-C в новата серия MacBook Pro.

В най-новото класация на Laptop Magazine, компанията се сирна до пето място, докато Lenvo и Asus се качиха на върха със своите достъпни и надеждни устройства.

Хората, които стоят зад тази класация отдават тези промени на „революционните технологии и значително подобрената поддръжка“ от страна на Lenovo, докато Asus получава най-много точки за стойност. В същото време Dell е на трета позиция с нейните първокласни лаптопи и твърд обхват на гаранцията. Що се отнася до Apple, Laptop Magazine посочва USB-C като единствен вариант за порт и нуждата собствениците на нейните устройства да носят един куп преходници със себе си, като основна причина за спадане на репутацията на компанията. Според експертите MacBook са тънки, мощни и добре проектирани, но имат нужда от още доста средства, за да могат да комуникират с останалите устройства, които един потребител използва, въпреки че като поддръжка, компанията остава на висота.

Слуховете гласят, че Apple работи върху обновяването на своята Pro и iMac серия, така че можем само да се надяваме, че гигантът ще си върне доверието както на потребителите, така и на експертите в областта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This