Изберете Страница

Apple се срина до пето място в класацията за лаптопи

Репутацията на Apple като най-добър производител на лаптопи в света пое сериозен удар през миналата година, което се дължи да преминаването към USB-C в новата серия MacBook Pro.

В най-новото класация на Laptop Magazine, компанията се сирна до пето място, докато Lenvo и Asus се качиха на върха със своите достъпни и надеждни устройства.

Хората, които стоят зад тази класация отдават тези промени на „революционните технологии и значително подобрената поддръжка“ от страна на Lenovo, докато Asus получава най-много точки за стойност. В същото време Dell е на трета позиция с нейните първокласни лаптопи и твърд обхват на гаранцията. Що се отнася до Apple, Laptop Magazine посочва USB-C като единствен вариант за порт и нуждата собствениците на нейните устройства да носят един куп преходници със себе си, като основна причина за спадане на репутацията на компанията. Според експертите MacBook са тънки, мощни и добре проектирани, но имат нужда от още доста средства, за да могат да комуникират с останалите устройства, които един потребител използва, въпреки че като поддръжка, компанията остава на висота.

Слуховете гласят, че Apple работи върху обновяването на своята Pro и iMac серия, така че можем само да се надяваме, че гигантът ще си върне доверието както на потребителите, така и на експертите в областта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This