Изберете страница

Apple се срина до пето място в класацията за лаптопи

Репутацията на Apple като най-добър производител на лаптопи в света пое сериозен удар през миналата година, което се дължи да преминаването към USB-C в новата серия MacBook Pro.

В най-новото класация на Laptop Magazine, компанията се сирна до пето място, докато Lenvo и Asus се качиха на върха със своите достъпни и надеждни устройства.

Хората, които стоят зад тази класация отдават тези промени на „революционните технологии и значително подобрената поддръжка“ от страна на Lenovo, докато Asus получава най-много точки за стойност. В същото време Dell е на трета позиция с нейните първокласни лаптопи и твърд обхват на гаранцията. Що се отнася до Apple, Laptop Magazine посочва USB-C като единствен вариант за порт и нуждата собствениците на нейните устройства да носят един куп преходници със себе си, като основна причина за спадане на репутацията на компанията. Според експертите MacBook са тънки, мощни и добре проектирани, но имат нужда от още доста средства, за да могат да комуникират с останалите устройства, които един потребител използва, въпреки че като поддръжка, компанията остава на висота.

Слуховете гласят, че Apple работи върху обновяването на своята Pro и iMac серия, така че можем само да се надяваме, че гигантът ще си върне доверието както на потребителите, така и на експертите в областта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This