Репутацията на Apple като най-добър производител на лаптопи в света пое сериозен удар през миналата година, което се дължи да преминаването към USB-C в новата серия MacBook Pro.

В най-новото класация на Laptop Magazine, компанията се сирна до пето място, докато Lenvo и Asus се качиха на върха със своите достъпни и надеждни устройства.

Хората, които стоят зад тази класация отдават тези промени на „революционните технологии и значително подобрената поддръжка“ от страна на Lenovo, докато Asus получава най-много точки за стойност. В същото време Dell е на трета позиция с нейните първокласни лаптопи и твърд обхват на гаранцията. Що се отнася до Apple, Laptop Magazine посочва USB-C като единствен вариант за порт и нуждата собствениците на нейните устройства да носят един куп преходници със себе си, като основна причина за спадане на репутацията на компанията. Според експертите MacBook са тънки, мощни и добре проектирани, но имат нужда от още доста средства, за да могат да комуникират с останалите устройства, които един потребител използва, въпреки че като поддръжка, компанията остава на висота.

Слуховете гласят, че Apple работи върху обновяването на своята Pro и iMac серия, така че можем само да се надяваме, че гигантът ще си върне доверието както на потребителите, така и на експертите в областта.