Изберете страница

Apple се срина до пето място в класацията за лаптопи

Репутацията на Apple като най-добър производител на лаптопи в света пое сериозен удар през миналата година, което се дължи да преминаването към USB-C в новата серия MacBook Pro.

В най-новото класация на Laptop Magazine, компанията се сирна до пето място, докато Lenvo и Asus се качиха на върха със своите достъпни и надеждни устройства.

Хората, които стоят зад тази класация отдават тези промени на „революционните технологии и значително подобрената поддръжка“ от страна на Lenovo, докато Asus получава най-много точки за стойност. В същото време Dell е на трета позиция с нейните първокласни лаптопи и твърд обхват на гаранцията. Що се отнася до Apple, Laptop Magazine посочва USB-C като единствен вариант за порт и нуждата собствениците на нейните устройства да носят един куп преходници със себе си, като основна причина за спадане на репутацията на компанията. Според експертите MacBook са тънки, мощни и добре проектирани, но имат нужда от още доста средства, за да могат да комуникират с останалите устройства, които един потребител използва, въпреки че като поддръжка, компанията остава на висота.

Слуховете гласят, че Apple работи върху обновяването на своята Pro и iMac серия, така че можем само да се надяваме, че гигантът ще си върне доверието както на потребителите, така и на експертите в областта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This