Както стана ясно тези дни, Apple ще премине към използването на собствени графични процесори в рамките на близките две години, но явно работата на компанията няма да се ограничи само с това и според бележките на анализатора Карстен Итген, в момента тя работи и върху чипове за пестене на енергия, които ще заменят интегралните схеми за управление на захранването на Dialog още през 2019 година.

За разлика от Imagination, Dialog Semiconductor все още не е потвърдила тази новина, но неназовани източници твърдят, че гигантът от Купертино разработва своята технология в центровете си в Мюнхен и Калифорния, като екип от най-малко 80 инженери вече работи по новите чипове и в резултат на това акциите на Dialog се сринаха с цели 36%, тъй като доставките към Apple всъщност представляват около 70% от продажбите й. Това само доказва какво огромно влияние има Apple, върху малките компании в бранша.

Може би името на Dialog ви звучи познато и това се дължи на свързването му с iPhone 8 през последните месеци. Упорити слуховете твърдят, че десетият юбилеен модел iPhone ще поддържа безжично зареждане от разстояние, благодарение на технологията на Energous, а Dialog всъщност е нейн партньор, но ако новината за новите енергоефективни чипове се окаже вярна, то Apple може би няма да може да се възползва от услугите на Dialog в тазгодишните си модели.