Изберете Страница

Apple пусна първия бета фирмуер за AirPods Pro

Тази седмица Apple пусна първия бета фирмуер за AirPods Pro за регистрирани разработчици. Тази версия позволява редица нови функции, сред които Ambient Noise Reduction и Spatial Audio за Face Time разговори.

Всъщност компанията отдавна предлага бета версии на своите операционни системи, но за пръв път разработчиците ще успеят да се докоснат до бъдещия фирмуер за AirPods Pro. Той обаче е достъпен само за членовете на Apple Developer Program и позволява разработването на функции на iOS и macOS за слушалките.

Ако искате да инсталирате бета версията, ще имате нужда от акаунт на Apple Developer, за да я изтеглите. Всеки може да се присъедини към програмата срещу 99 долара годишно. В допълнение към бета версиите за разработчици, получавате всички инструменти, нужни за разработване на приложения и разпространяването им в App Store.

Трябва да знаете също така и, че след като инсталирате бета версията на AirPods Pro, връщане назад няма, защото софтуерът не може да бъде премахнат. Бета версията ще бъде заменена, когато Apple пусне нова публична актуализация на фирмуера, ,но междувременно ще продължите да получавате нови бета актуализации.

Освен всичко това ще ви трябва iPhone с iOS 15 бета софтуер, както и Mac с Xcode 13 бета, а слушалките ще трябва да са заредени напълно преди операцията. Ако разполагате с изискваните устройства и софтуер, ще трябва да изпълните няколко стъпки. Първо да изтеглите файла iOSAirPodsProSeed.mobileconfig от портала за разработчици на вашия iPhone. Може да бъдете попитани на кое устройство – на телефона, или часовника, искате да инсталирате профила. Изберете телефона.

След това трябва да отворите приложението за настройки и да изберете General – VPN & Device Managment и да изберете току-що изтегления бета фирмуер на AirPods Pro, като посочите инсталиране. Ще се наложи да въведете паролата на телефона, да прочетете условията на профила и отново да изберете инсталиране, като накрая потвърдите с Done.

След това трябва да проверите дали слушалките са сдвоени с вашия телефон и да го свържете към Мас с Lightning кабела. Тук има още няколко стъпки, които трябва да изпълните – Отворете приложението Xcode 13, а на телефона отворете Settings и изберете Developer – Prerelease Beta Firmware и да изберете вашите AirPods Pro, след което да докоснете за да активирате автоматичните бета актуализации на софтуера и да следвате инструкциите на екрана за получаване на ъпдейта. Трябва да сте търпеливи, защото може да отнеме до 24 часа да получите и инсталирате актуализацията, обяснява компанията. След като процесът завърши, вашите слушалки ще работят с най-новия бета фирмуер и автоматично ще получават следващите бета актуализации.

Що се отнася до известните проблеми – подобно на останалите бета фирмуери, тази актуализация е в процес на разработка и можете да се сблъскате с бъгове и други нестабилности. Apple посочва, че персонализираният режим на прозрачност, включително новата функция за усилване на разговора, все още не е наличен в тази бета версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This