Изберете страница

Прорезът на iPhone 13 може да е с над 25% по-малък

Очаква се, че Apple няма да премахне изцяло прореза на екрана в iPhone 13, но значително ще намали неговия размер. Това ще се случи благодарение на миниатюризацията на различни компоненти на Face ID и преместването на слушалката в горния панел на устройството.

Надеждният източник LeaksApplePro добавя още щрихи към тези слухове, като уточнява предполагаемия размер на прореза, твърдейки, че той ще е само 26мм широк – същия, като този на макета на iPhone 13 Pro Max, който се появи в итернет пространството през май. Само за сравнение сегашният размер на прореза е 35 мм.


Трябва да отбележим, че друг модел iPhone 13, 3D принтиран, излезе с подобна, макар и не идентична широчина на прореза от 26.8 мм. Докато той беше къс по отношение на ширината, то височината му беше по-голяма, достигайки 5.35 мм, в сравнение с 5.3 мм при iPhone 12.

Комбинирайки тези цифри PhoneArena изчислява, че iPhone 13 ще достигне 88% съотношение екран към тяло, което е с 2% повече от iPhone 12 и 8% повече от iPhone X. iPhone SE, който е без прорез, има само 65% съотношение екран-тяло.

Това е стъпка в правилната посока, но все още не е така впечатляващо като флигманите на Android, които благодарение на различни трикове като изскачащи камери и камери под дисплея, вече преминаха 90% бариера. Интересното в този туит обаче е, че LeaksApplePro нарича новия модел iPhone 12s, което беше отречено от редица източници по веригата за доставки по-рано този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна снощи iOS 17.4 и iPadOS 17.4 - важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия на операционната система въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и носи...

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13" и 15" размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март. Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural...

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This