Изберете страница

Apple пуска iOS 15.4 и iPadOS 15.4 следващата седмица

Apple обяви, че iOS 15.4 и iPadOS 15.4 официално ще са достъпни за всички потребители следващата седмица, след множество бета версии.

Най-забележителната нова функция, която iOS 15.4 ще донесе е може би възможността за отключване на iPhone с Face ID, докато сме с маски. Apple заяви, че е успяла да актуализира системата за лицево разпознаване така, че да идентифицира уникалната област около окото на потребителя и може да използва тази информация за отключване на устройството, дори и когато той носи маска. Функцията ще е достъпна за iPhone 12 и по-нови модели.

Що се отнася до iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3, най-забележителната нова функция е Universal Control. Тя беше демонстрирана още по време на WWDC 2021, но въпреки обещанието на компанията да я предложи преди края на миналата година, беше отложена за пролетта. Universal Control позволява на потребителите да използват една мишка и клавиатура на множество Mac и iPad устройства за безпроблемно изживяване. Apple посочи, че macOS Monterey 12.3 също ще стане достъпна офицално следващата седмица.

iOS 15.4 и iPadOS 15.4 идват и с други промени и функции, като 37 нови емоджита и поставяне на основата за “Tap to Pay on iPhone”. Актуализациите включват и подобрения за AirTag, опция за добавяне на персонализирани домейни към iCloud Mail направо от устройството и много други.

Няма точна дата, когато ъпдейтите ще бъдат пуснати, но можем да предположим, че това ще се случи на 18 март, когато новите устройства, представени от Apple по време на Peek Performance, ще излязат на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This