Изберете Страница

Apple пуска iOS 15.4 и iPadOS 15.4 следващата седмица

Apple обяви, че iOS 15.4 и iPadOS 15.4 официално ще са достъпни за всички потребители следващата седмица, след множество бета версии.

Най-забележителната нова функция, която iOS 15.4 ще донесе е може би възможността за отключване на iPhone с Face ID, докато сме с маски. Apple заяви, че е успяла да актуализира системата за лицево разпознаване така, че да идентифицира уникалната област около окото на потребителя и може да използва тази информация за отключване на устройството, дори и когато той носи маска. Функцията ще е достъпна за iPhone 12 и по-нови модели.

Що се отнася до iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3, най-забележителната нова функция е Universal Control. Тя беше демонстрирана още по време на WWDC 2021, но въпреки обещанието на компанията да я предложи преди края на миналата година, беше отложена за пролетта. Universal Control позволява на потребителите да използват една мишка и клавиатура на множество Mac и iPad устройства за безпроблемно изживяване. Apple посочи, че macOS Monterey 12.3 също ще стане достъпна офицално следващата седмица.

iOS 15.4 и iPadOS 15.4 идват и с други промени и функции, като 37 нови емоджита и поставяне на основата за “Tap to Pay on iPhone”. Актуализациите включват и подобрения за AirTag, опция за добавяне на персонализирани домейни към iCloud Mail направо от устройството и много други.

Няма точна дата, когато ъпдейтите ще бъдат пуснати, но можем да предположим, че това ще се случи на 18 март, когато новите устройства, представени от Apple по време на Peek Performance, ще излязат на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This