Изберете Страница

Apple пуска iOS 15.4 и iPadOS 15.4 следващата седмица

Apple обяви, че iOS 15.4 и iPadOS 15.4 официално ще са достъпни за всички потребители следващата седмица, след множество бета версии.

Най-забележителната нова функция, която iOS 15.4 ще донесе е може би възможността за отключване на iPhone с Face ID, докато сме с маски. Apple заяви, че е успяла да актуализира системата за лицево разпознаване така, че да идентифицира уникалната област около окото на потребителя и може да използва тази информация за отключване на устройството, дори и когато той носи маска. Функцията ще е достъпна за iPhone 12 и по-нови модели.

Що се отнася до iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3, най-забележителната нова функция е Universal Control. Тя беше демонстрирана още по време на WWDC 2021, но въпреки обещанието на компанията да я предложи преди края на миналата година, беше отложена за пролетта. Universal Control позволява на потребителите да използват една мишка и клавиатура на множество Mac и iPad устройства за безпроблемно изживяване. Apple посочи, че macOS Monterey 12.3 също ще стане достъпна офицално следващата седмица.

iOS 15.4 и iPadOS 15.4 идват и с други промени и функции, като 37 нови емоджита и поставяне на основата за “Tap to Pay on iPhone”. Актуализациите включват и подобрения за AirTag, опция за добавяне на персонализирани домейни към iCloud Mail направо от устройството и много други.

Няма точна дата, когато ъпдейтите ще бъдат пуснати, но можем да предположим, че това ще се случи на 18 март, когато новите устройства, представени от Apple по време на Peek Performance, ще излязат на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This