Изберете страница

Ето всичко, което Apple представи на своето събитие Peek Performance

Онлайн събитието Peek Performance на Apple беше доста кратко, но изпълнено с нови устройства. Компанията обяви третото поколение iPhone SE, iPad Air 5 и чисто нов настолен компютър Mac Studio, заедно с новия Studio Display.

Въпреки че iPhone 13 вече не е нов продукт, Apple се възползва от възможността да го освежи с два нови нюанса на зеленото – Green за iPhone 13 и Alpine Green за iPhone 13 Pro. Те ще бъдат достъпни за предварителни поръчки още на 11 март и ще се продават от 18 март.

Както и се очакваше, Apple обяви третото поколение на своя бюджетен модел iPhone SE. Той запазва класическия дизайн с хоум бутон, но идва с мощния чип A15 Bionic, поддръжка на 5G и подобрени камери. Сега устройството е защитено и от по-здраво стъкло, а батерията му издържа 2 часа по-дълго, в сравнение с тази на предишното поколение iPhone SE 2020. С Deep Fusion, Smart HDR и Photographic Styles, 12 мегапикселовата камера е в състояние да прави още по-добри снимки. Устройството ще се продава за 429 долара, предварителните поръчки стартират на 11 март, а доставките започват на 18 март.

Актуализираният iPad Air 5 идва с чип М1 и дизайн, същият като на предишното поколение, но се предлага в нови разцветки, сред които Pink и Starlight. По отношение на производителността, чипът М1 е с около 50% по-бърз от A15 Bionic и със 70% по-мощен от A14 Bionic, който захранва четвъртото поколение iPad Air. Другите подобрения в таблета включват 12 мегапикселова предна камера с Center Stage, USB-C порт два пъти по-бърз от предишния и поддръжка на 5G. Както и останалите устройства, iPad Air 5 ще може да бъде поръчан предварително от 11 март и ще се доставя от 18 март, а цената му започва от 599 долара.

Най-интересното устройство на сцената обаче, беше Mac Studio – новият и може би най-мощен настолен компютър, който някога е правила компанията. Машината дава началото на нова категория между Mac mini и Mac Pro, но дизайнът й е базиран на този на Mac mini. Тя има по-висок корпус, за да поддържа мощния хардуер и да осигури по-добра система за охлаждане.

По подразбиране Mac Studio идва с чипа M1 Max, който може да се открие в моделите от висок клас MacBook Pro 2021. Това обаче не е всичко, защото има и втора, по-мощна версия, захранвана от новия чип M1 Ultra, който комбинира два M1 Max чипа. Устройството има четири порта Thunderbolt 4, два USB-C порта, четец за SD карти, 10Gb Ethernet порт и 3.5 мм жак за слушалки. Можете да го персонализирате с до 128 GB RAM и до 8TB SSD съхранение.

Mac Studio вече е достъпен за предварителни поръчки, а доставките ще започнат на 18 март. Цените започват от 1999 и достигат до 7999 долара.

Studio Display е нов, по-достъпен външен дисплей на Apple, който се присъединява към гамата на гиганта. Той е предназначен за потребители, които се нуждаят от страхотен дисплей за ползване у дома или на работа и има 27 инчов LCD панел с 5К резолюция. Можете ад получите и опция с нано текстура за намаляване на отблясъците. Корпусът му е изцяло алуминиев с тънки рамки и интегрирана стойка с до 30-градусов наклон. Като допълнителна опция се предлага регулируема по наклон и високчина стойка.

За разлика от Pro Display XDR, Studio Display разполага с 12 мегопикселова камера с поддръжка на Center Stage. Той има три микрофона и шест вътрешни високоговорителя и е способен да осигури Dolby Atmos звук. Налични са три USB-C порта и Thunderbolt 4 порт за видео и захранване. Устройството ще се продава от 18 март на цени от 1599 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This