Последните данни от проучването на Consumer Intelligence Research Partners за периода април – юни показват, че Apple привлича повече потребители на Android, отколкото през последните 12 месеца.

Добрата новина за компанията е, че в сравнение с по-ранни тримесечия, е привлякла по-висок процент купувачи на iPhone, в сравнение с тези на Android телефони, като те представляват между 14 и 17% от клиентите й. Удължаването на цикъла на ъпгрейд и нарастващият процент на собственици на новите модели, е важна част от успеха на следващите модели iPhone. CIRP също така съобщава, че iPhone 7/7 Plus държи 81% от всички продажби на iPhone през предходното тримесечие, при 47% за стандартния модел и 34% за големия. Продажбите на по-старите модели се понижават, след като показаха трайно увеличение през предишните месеци и вече са 19%, в сравнение с 34% за миналата година.

Вероятно голяма част от увеличението в продажбите се дължи на различни отстъпки от страна на операторите, а Тим Кук наскоро изрази съмненията си, че слуховете за iPhone 8 влияят зле на продажбите на по-старите модели iPhone. Проучването сочи и още една интересна тенденция – закупуването на телефони с по-голям капацитет на вградената памет и по-голям дисплей, което всъщност са два фактора, повишаващи средната продажна цена, а от там и печалбите на компанията.