Apple представи опцията за изтегляне на актуализации за операционнната система с помощта на 5G клетъчната връзка за новите iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, според документ за поддръжка, публикуван тази седмица.

За да изтеглят ъпдейт, потребителите ще трябва да активират режима “Allow More Data on 5G” в настройките Cellular – Cellular Data Options – Data Mode. Компанията посочва, че този режим ще позволява по-висококачествени видео и FaceTime разговори и ще разреши на приложения от трети страни да използват повече клетъчни данни за подобрено изжиявване, когато са свързани към 5G мрежата.

Според вътрешни данни на Verizon, възможността за изтегляне на актуализации на iOS през клетъчната мрежа е ограничена до 5G моделите с активиран режим за разрешаване на повече данни, докато за всички по-стари модели, изтеглянето ще продължи да се осъщесвява през WiFi връзка, както до сега. Документът потвърждава още и, че когато се използват модели iPhone 12 в режим Dual SIM, 5G не се поддържа на нито една линия, освен в Китай. Apple планира да активира 5G в този режим за други държави по-късно тази година.