Изберете страница

Любопитно изтичане разкрива интересни промени в iPhone 13

iPhone 12 e голяма крачка напред за смартфоните на Apple, но не е без недостатъци. Най-големият проблем е по-краткия живот на батерията при използване на 5G, което е и най-вероятната причина компанията да се откаже от 120 Hz екрани.

Тук виновниците са двама – батерията с по-малък капацитет и въвеждането на 5G, което очевидно я изтощава по-бързо, според първите тестове. Apple обаче се е ангажирала да промени всичко това в следващия iPhone 13.

iPhone 12 използва 7 нанометровия X55 5G модем на Qualcomm, който не се слави с енергийна ефективност. Според споразумение с Qualcomm, компанията планира да пусне на пазара нови модели в периода между 1 юни 2021 и 31 май 2022 година, които ще използват чипсет SDX60. 5 нанометровия чип Х60 може да се интегрира директно в чипсета на телефона, което означава по-малък отпечатък и по-малко изтощение на батерията, както и по-добра 5G производителност, тъй като комбинира mmWave и Sub-6GHz 5G.

Всъщност преди премиерата на iPhone 12 се предполагаше, че именно той ще се възползва от тази технология, но това не се случи. Това не е изненада, тъй като Qualcomm заяви, че телефони с този чип ще се появят за пръв път през следващата година. Дори и без този 5G модем обаче, семейството iPhone 12 е голямо подобрение, спрямо предшествениците си. Не само, че е с 50% по-производително, но и 5G свързаността означава по-бързо сърфиране и изтегляне. Сред новостите са и технологията MagSafe и керамичния щит, осигуряващ до 4 пъти повече защита при падане. Към всичко това трябва да добавим и качеството на камерата и отново получаваме смартфони, които надминават Android флагманите във всяко едно отношение. Тепърва ще получаваме все повече и повече информация за следващото поколение iPhone и може би ще разберем да ли феновете, решили да не сменят телефона си тази година са направили грешка, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This