Изберете страница

Apple предлага безплатна смяна на батерията за някои iPhone 6s, които продължават да се самоизключват

Apple пусна втора програма за ремонт за последната седмица и този път тя се отнася за „много малък брой“ iPhone 6s, които се самоизключват произволно. Според условията й, на подмяна подлежат батериите единствено на устройствата, произведени между септември и октомври миналата година.

Ако смятате, че вашият телефон е засегнат от този проблем, можете да проверите дали той отговаря на поставените условия в официален магазин на компанията или при нейн оторизиран доставчик на услуги, като използавте серийния му номер, защото операторите не са упълномощени да предлагат програмата.

Собствениците на засегнатите от проблема смартфони, трябва да направят резервно копие на данните си, да изтрията настройките и да изключат Find My iPhone, преди да предоставят телефона си за подмяна на батерията. Компанията добавя, че спукани дисплеи, или устройства, които са произведени извън изрично посочения период, не подлежат на смяна по тази програма. Ако вече сте платили за същата услуга, Apple ще ви възстанови сумата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

1 Коментар

 1. Sapphira

  Здравейте!
  Чудите се какъв смартфон да си купите? Кой ще отговаря и на стайлинга Ви и на желанията Ви за комуникация със света? Везните се накланят в крайна сметка в полза на iPhone? Дали да си го поискате като подарък за Коледа/Рожденният ден или без повод или да си го купите сами? – тези и още много въпроси бяха и в моето съзнание, когато обмислях опциите за подмяна на устройството си. Е, избрах iPhone. Дали съм доволна? –Не!
  Представете си: купувате си най-якия, последен модел от серията iPhone, радвате се, че този телефон е именно Вашият телефон и всичко е супер докато един ден той…на 50% заряд просто изключва…Вие се намирате в метрото, пътувате с колата, разхождате се, и осъзнавате, че телефонът в ръката Ви не може да осъществи достъп до обаждания/чат/музика/селфита/видео …нищо. Опитвате се да го включите, но телефонът явно не желае и отново се изключва. И осъзнавате, че въпреки всичките си усилия – нямате телефон.
  Какво бихте направили? Първото нещо, което Ви хрумва – да го оставите в оторизиран сервиз, какъвто е Creative Center за Apple България. След седмица отговорът, който получавате е, че не е диагностициран проблем…
  Казвате си „Е, може пък аз да съм направил нещо, за да предизвикам грешка в софтуера на апарата. Все пак е техника. А пък аз слушам музика, говоря по телефона, чатя, … /неща, които почти всеки прави с телефонът си в днешно време,нали?/”…
  Всичко, обаче, се повтаря и проблемът се задълбочава все повече…телефонът започва все по – често да се изключва и да не желае да се включи. Започва да гасне и на 75% – нешо, което всеки би признал, че няма как да няма проблем в случая. Заснемате клипче, което пращате до оторизираният сервиз и показвате нагледно какво се случва. Казвате си: „Ето, вече ще покажа, че проблемът действително съществува и ще имам становище по проблема и ще бъде направена съответна интервенция, което ще премахне проблемът!”
  И аз си мислех така! Грешно! Отговорът, който последва от Creative Center бе, че телефонът е изключил, защото температурата, на която е заснето клипчето е под 0 градуса, а устройствата на Apple работят в диапазона от 0 до +35 градуса по Целзии!
  Някои от Вас ще си кажат, че телефона е супер як и ще си го ползват въпреки всичко! Други ще си го ползват, защото така или иначе са си го купили и трябва да си го ползват така…Трети ще се заинатят заради неправдата, както направих и аз и ще върнат апарата за директен тест в сервиз на Apple. Телефонът бе подменен гаранционно с чисто нов. Явно проблем все пак там са открили!
  Една година по – късно си представете как си четете новинки за новите технологии и попадате на статия, в която се чете заглавието :”Apple пусна програма за замяна на iPhone 6s единици, страдащи от проблем с батериите” ?! А Вие преди година точно сте се опитвали да покажете, че точно Вашият телефон и точно този модел имат дефект по този показател, но тогава никой не обръща внимание…Това, което описах до тук е реална история, която се случи на мен.
  В отговор на въпросът ми, отправен към оторизираният сервиз на Apple “Creative Center” как ще бъда компенсирана заради това некомпетентно отношение, от тяхна страна към, мен като клиент, заслужаващ същото уважение, както и всеки друг клиент на Apple, от там ми върнаха мейл: „…от това което сте написали разбирам, че Apple вече са заменили вашият телефон…”
  Извода е, че iPhone може да е добър избор, НО какъвто и фабричен дефект да прояви устройството, докато го ползвате, си е за Ваша сметка. А всяко едно устройство на Apple всички знаем – не са евтини за нашият, български стандарт и за това, което предлага Apple трябва цената да е определяща за качеството и от своя страна качеството да е подплътено с адекватна гаранционна система!
  Аз казвам „НЕ!” на марката Apple и iPhone ! А Вие?

  Искренно Ваша: Сапфира / S@pPh!r@

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This