Изберете страница

Още няколко скрити хитрости при работата с iOS 10 и 3D Touch

iOS 10 има толкова много нови функции, че е абсолютно невъзможно да ги запомните, но когато става въпрос за малки трикове, които да улеснят ежедневната ви работа с iPhone, можем да се опитаме да ви помогнем.

Това, което сме подготвили днес, отново се върти около 3D Touch функцията, която притежават iPhone 6s и iPhone 7. Тя крие много възможности, но има един основен недостатък – няма как да разберете къде работи и къде не, затова някои от опциите остават скрити. Ето един малък списък, за който ви гарантираме, че ще използвате всеки ден:

  • Задръжте натисната клавиатурата, за да я превърнете в тракпад, който контролира курсура на екрана.
  • Натиснете по-силно в левия долен край на дисплея и плъзнете към центъра, за да отворите App Switcher.
  • Може би горните два малки трика вече са ви известни, но знаете ли, че ако задържите натисната която и да е папка с приложения, ще видите всички такива, които имат известия?
  • Ако задържите натисната иконата на App Store, ще можете да актуализирате всички вече свалени приложения, за които има наличен ъпдейт.
  • Ако направите същото с иконата на Calendar, ще видите своите ангажименти за деня.
  • Продължителното натискане на зелената сулшалка, ви дава достъп до четирите ви любими контакта.
  • Ако направите това с иконката на Weather, тя ще ви информира за температурата в момента и прогнозата за деня.
  • Ако задържите пръст върху Maps, ще ви се покажат предстоящите дестинации.
  • Натискайки за малко върху малкия „х“ в горната част на известията на заключен екран, ще видите опция да ги изчистите едновременно вместо едно по едно.

Тези малки трикове са само допълнение, към останалите, за които ви разказахме в предните си статии. Те ще улеснят ежедневната работа с вашия любим iPhone, но за съжаление 3D Touch е функционалност, налична само в последните два модела на Apple. Собствениците на по-стари устройства, може би е време да се замислят за промяна и един от най-удачните варианти е iPhone 7, който въпреки близкия с предходните два модела дизайн, несъмнено предлага мощен хардуер и невероятно потребителско изживяване!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This