Apple тихичко актуализира секцията Apple Watch Nike + в своя официален сайт с датата на официалния му старт на пазара и това ще се случи на 28 октомври.

Когато този модел часовник беше обявен на 7 сепетмври, компанията обеща дебютът му да се състои някъде „в края на октомври“, без да уточни кога точно. Сега вече всеки заинтересован от Apple Watch Nike + може да направи предварителна поръчка за някой от четирите модела, чиято цена започва от 369 долара за 38 мм и 399 долара за 42 мм вариант.

Партньорството с Nike има за цел да помогне на бегачите да постигат по-добри резултати, докато носят Apple Watch с алуминиево тяло и уникална перфорирана каишка, която е еластична и дишаща.

Промените в Apple Watch Nike + не свършват с външния му вид и каишката, Nike е предвидила специален софтуер, който има за цел да мотивира потребителите да останат активни. Часовниците от тази серия имат и специални лица и приставки за Apple устройства, които ще можете да получите при закупуването им.

На своето официално събитие, компанията спомена, че безжичните сулшалки AirPods също ще дебютират в края на октомври, така че е напълно възможно да видим и тях на същата дата, като Apple Watch Nike+.

По-късно този месец се очаква Apple да представи и новите MacBook, за което Тим Кук предварително успокои феновете с думите, че компанията е много ангажирана с линията Mac и те трябва да очакват изненади.