Apple разпрати покани за специално медийно събитие, което ще се проведе на 30 октомври в операта Хауърд Гилман в Ню Йорк. Макар гигънтът да не споменава какво ще представи, отдавна се спекулира, че това ще бъдат новите модели iPad и Mac компютри, както повелява традицията през последните няколко години.

Според слуховете Apple ще покаже ново поколение на iPad Pro с по-голям дисплей и Face ID, както и обновена версия на стилуса Apple Pencil. За това намеква и дизайнът на една от поканите, която има шарена рисунка. Втора покана изобразява логото на компанията с капки вода по него, докато слуховете намекват, че новите модели iPad може да имат и водоустойчиви корпуси.

Очаква се гигантът да обърне подобаващо внимание и на компютрите от серията Mac. Много от моделите на които вече имат нужда от обновяване. MacBook Air не е получавал ъпгрейд от години, с изключение на нови процесори, а  MacBook Pro за последно е имал изцяло нов модел през 2016 г,

Миналата година Apple представи и Mac Pro – нов модел на популярната работна станция, която не е получавала внимание от 2013 г, който трябваше да се появи тази година., но в последствие беше отложен за 2019 година.