Изберете страница

Какво може да ни покаже Apple на следващото си есенно събитие, ако разбира се има такова?

Тази година отбелязваме 20та годишнина от настолния компютър all-in-one на Apple, iMac. Устройството не може да се сравни с това, представено за пръв път през 1998 година, но от 2012 насам дизайнът му е в застой. Актуализациите донесоха само подобрения в дисплея и порцесора, като например Retina 5K през 2014, но алуминиевите рамки останаха непроменени. Може ли дългогодишната естетика на iMac да получи промяна този месец?

Всъщност още не е ясно дали компанията ще бъде домакин на друго медийно събитие тази година, въпреки че списъкът с непредставени продукти, за които се носят слухове е голям. Този факт, заедно с това, че настолните й компютри не са получавали ъпгрейд тази година, води до прогнози за събитие, което ще се проведе на 30 октомври и на което може би ще видим AirPower, iPad Pro 2018, MacBook Air и iMac. Един от малкото достоверни слухове сочи, че тази година може да има и още едно допълнително подобрение за десктоп машините, както и промяна в цените, поради проблем с един от най-големите доставчици на чипове на Apple. Минг-Чи Куо заяви, че ще видим подобрение в производителността на дисплея и процесора, защото те вече са в процес на подготовка. Очаква се промените да дойдат под формата на 120 Hz дисплеи, които ще направят по-гладко преглеждането на 21.5 инчовия екран. Що се отнася до процесора, новите машини вероятно ще включват Intel Core i9, който вече беше използван в MacBook Pro, въпреки че той причини прегряване на лаптопите. Настолните компютри имат по-добро охлаждане, така че i9 е наистина добър вариант.

Споменахме промени на цените и то е много вероятно, тъй като спорът между Apple и Qualcomm все още не е приключил, а Intel, която е основният доставчик има недостиг на чипове. Проблемите с търсенето могат да доведат до лек спад в стартовата цена на новия iMac от 1099 долара.

Все пак средата на месеца вече премина, а съобщение за ново медийно събитие от страна на Apple все още няма, така че всичко си остава в сферата на спекулациите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This