Изберете страница

Apple напомни, че опцията за актуализации за сигурност за iOS 14 винаги е била предназначена да бъде “временна”

iOS 15 не е сред най-известните актуализации на Apple. Според последните данни само 72% от телефоните на компанията от последните четири години работят с нея, а това по стандартите на гиганта дале не е много.

Една от причините, поради които потребителите все още не са актуализирали своите телефони до най-новата версия на iOS е, че компанията позволи да се инсталират най-новите корекции за сигурност на iOS 14, без да е задължително преминаването към iOS 15.

С iOS 15.2.1 Apple премахна тази опция. Компанията вече не позволява на потребителите да останат с iOS 14 и да получават актуализации за сигурност. Вместо това гигантът се върна към оригиналния си метод за актуализации, при който потребителите трябва да инсталират последния ъпдейт, за да получат нови функции и корекции за сигурност.

На въпрос на Ars Technica, Apple отговаря, че опцията за оставане на по-старата версия на iOS винаги е била предназначена да бъде временна. Компанията посочва, че не е грешка, че корекциите за сигурност вече не се виждат в софтуерната актуализация на iOS 14 и добавя, че поддръжката им по същество е приключила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This