Изберете Страница

Apple напомни, че опцията за актуализации за сигурност за iOS 14 винаги е била предназначена да бъде “временна”

iOS 15 не е сред най-известните актуализации на Apple. Според последните данни само 72% от телефоните на компанията от последните четири години работят с нея, а това по стандартите на гиганта дале не е много.

Една от причините, поради които потребителите все още не са актуализирали своите телефони до най-новата версия на iOS е, че компанията позволи да се инсталират най-новите корекции за сигурност на iOS 14, без да е задължително преминаването към iOS 15.

С iOS 15.2.1 Apple премахна тази опция. Компанията вече не позволява на потребителите да останат с iOS 14 и да получават актуализации за сигурност. Вместо това гигантът се върна към оригиналния си метод за актуализации, при който потребителите трябва да инсталират последния ъпдейт, за да получат нови функции и корекции за сигурност.

На въпрос на Ars Technica, Apple отговаря, че опцията за оставане на по-старата версия на iOS винаги е била предназначена да бъде временна. Компанията посочва, че не е грешка, че корекциите за сигурност вече не се виждат в софтуерната актуализация на iOS 14 и добавя, че поддръжката им по същество е приключила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This