Изберете Страница

Apple напомни, че опцията за актуализации за сигурност за iOS 14 винаги е била предназначена да бъде “временна”

iOS 15 не е сред най-известните актуализации на Apple. Според последните данни само 72% от телефоните на компанията от последните четири години работят с нея, а това по стандартите на гиганта дале не е много.

Една от причините, поради които потребителите все още не са актуализирали своите телефони до най-новата версия на iOS е, че компанията позволи да се инсталират най-новите корекции за сигурност на iOS 14, без да е задължително преминаването към iOS 15.

С iOS 15.2.1 Apple премахна тази опция. Компанията вече не позволява на потребителите да останат с iOS 14 и да получават актуализации за сигурност. Вместо това гигантът се върна към оригиналния си метод за актуализации, при който потребителите трябва да инсталират последния ъпдейт, за да получат нови функции и корекции за сигурност.

На въпрос на Ars Technica, Apple отговаря, че опцията за оставане на по-старата версия на iOS винаги е била предназначена да бъде временна. Компанията посочва, че не е грешка, че корекциите за сигурност вече не се виждат в софтуерната актуализация на iOS 14 и добавя, че поддръжката им по същество е приключила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар