Изберете страница

Apple напомни, че опцията за актуализации за сигурност за iOS 14 винаги е била предназначена да бъде “временна”

iOS 15 не е сред най-известните актуализации на Apple. Според последните данни само 72% от телефоните на компанията от последните четири години работят с нея, а това по стандартите на гиганта дале не е много.

Една от причините, поради които потребителите все още не са актуализирали своите телефони до най-новата версия на iOS е, че компанията позволи да се инсталират най-новите корекции за сигурност на iOS 14, без да е задължително преминаването към iOS 15.

С iOS 15.2.1 Apple премахна тази опция. Компанията вече не позволява на потребителите да останат с iOS 14 и да получават актуализации за сигурност. Вместо това гигантът се върна към оригиналния си метод за актуализации, при който потребителите трябва да инсталират последния ъпдейт, за да получат нови функции и корекции за сигурност.

На въпрос на Ars Technica, Apple отговаря, че опцията за оставане на по-старата версия на iOS винаги е била предназначена да бъде временна. Компанията посочва, че не е грешка, че корекциите за сигурност вече не се виждат в софтуерната актуализация на iOS 14 и добавя, че поддръжката им по същество е приключила.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This