Първият модел iPhone с OLED дисплей вече е факт, а слуховете до сега сочеха, че Apple се готви да пусне още два тази есен, но всъщност никой не знае какво точно планира компанията.

Докато до скоро беше почти сигурно, че през септември ще видим три нови модела iPhone (два с OLED панели и един по-евтин, който ще запази LCD дисплея си), то сега прогнозата на един анализатор от Digitimes Reserch сочи, че това може и да не се случи. Според Люк Лин от четирите възможни дизайна на следващото поколение iPhone, Apple най-вероятно ще избере два LCD модела с дисплеи между 5.7 и 6.1 инча и един 6.5 инчов с OLED панел, а проектът за 6.1 инчов OLED вариант е спрян по неизвестни причини. Ако това се окаже вярно, можем да заключим, че компанията дори не е обмисляла наследник на 5.8 инчовия iPhone X, което звучи нелогично. Лин обаче предупреждава, че гигантът все още не е взел окончателното си решение и може да излезе на сцената с друга комбинация през септември.

Това, за което анализаторът е сигурен обаче, е подготовкта на нов евтин модел, подобен на iPhone SE, който отново няма да има 3D Touch, но пък ще може да се зарежда безжично. Масовото му производство ще започне през второто тримесечие, а премиерата ще бъде през май или юни.