Изберете страница

Apple е подала заявка за патент за автоматичен режим на прозрачност за AirPods Pro

Според известния анализатор Минг-Чи Куо, слушалките AirPods Pro 2 трябва да бъдат пуснати по-късно тази година, може би през третото тримесечие. Основната разлика между AirPods и AirPods Pro е активното шумоподтискане (ANC), което предотвратява смесването на околния шум с поточното съдържание, което се чува през слушалките.

Apple е подала заявка за патент за начин за автоматично включване на режима на прозрачност на AirPods Pro, в случай, че трябва да чуете какво се случва на заден план, докато слушате музика. Режимат на прозрачност ще ви позволи да чуете клаксон на кола, за да се дръпнете от пътя, полицейска сирена, или просто поздрав на приятел, който ви е срещнал на улицата. Проблемът при него обаче е, че той позволява смесването на целия фонов шум, независимо какъв е той.

Ако можете да изберете кои звуци да проникват чрез режима на прозрачност, това може да подобри удовлетворението от използването на AirPods Pro. Така той ще остава изключен, докато не се появи избраният звук, който се нуждае от незабавно действие.

Appleе подала патентна заявка, озаглавена “Прекъсване за шумоподтискащи аудио устройства”, която описва селективен метод за допускане на външен шум, който да може да проникне през вашите AirPods Pro. С технологията, описана в заявката за патент, потребителят ще може да определи предварително на кого е разрешено да пробие през ANC.

Както Apple посочва в документацията, “Например потребителят може да пожелае да бъде прекъснат от един или повече предварително определени контакти, които са идентифицирани в свързано електронно устройство като резрешени, или от лице, което каже определена ключова дума”.

С дурги думи, активното шумоподтискане ще остане в сила, докато хората, упълномощени от потребителя, не започнат да говорят. Гласът на другия човек може да бъде разпознат или името на това лице, споменато от потребителя, или ък окнкретна ключова дума, която ще включи режима на прозрачност.

Патентът отбелязва също така, че потребителят може да обучи системата да разпознава определени важни звуци, които бихте искали да чуете веднага “като сирени на полицейска кола или линейка, аларми за дим или пожар и др”. Това ще се случва, когато режимат за прозрачност бъде зададен като автоматичен.

Има и други разлики между AirPods и AirPods Pro, освен че последните предлагат ANC. Например Pro вариантът включва възможността потребителят да се наслади на персонализирано прилягане. По ирония на съдбата, третото поколение на AirPods предлага по-дълъг живот на батерията, но очакваме това да се промени с AirPods Pro 2. Може също да видим и нов дизайн, вероятно ще отпаднат емблематичните дръжчици на слушалките, като те ще заприличат повече на Beats Fit Pro.

Освен това се очаква Apple да добави повече сензори, които ще позволят на усторйството да извършва някакъв вид фитнес проследяване. Ще има разбира се нов чип, който ще улесни свързването на носимите устройства с други. Твърди се, че Apple търси начин да използва AirPods Pro 2 като устройство за измерване на определени здравни показатели, точно както го прави Apple Watch.

Патентната заявка е била подадена в USPTO миналия юли, а какви изненади ще ни донесат AirPods Pro 2 предстои да видим по-късно тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This