Изберете Страница

Apple все още работи върху функцията за сателитна свързаност на своите телефони

В последното издание на своя бюлетин Power On, журналистът Марк Гърман потвърждава редица слухове за серията iPhone 14 и посочва, че Apple все още работи върху функцията за сателитна свързаност на своите телефони.

Гърман разяснява как компанията се стреми да разграничи допълнително своите стандартни и Pro-модел. Новата 48МР камера ще е ексклузивна за Pro-моделите, докато стандартните iPhone 14 ще запазят 12МР сензор – същия като при iPhone 13.

Както първоначално предположи анализаторът Минг-Чи Куо, стандартните модели в серията вероятно ще се придържат към чипа A15 Bionic, който захранва миналогодишните телефони, или негов вариант, докато Pro-моделите ще получат новия A16. Гърман добавя още, че освен опит за разграничаване, за това решение е виновен и глобалният недостиг на чипове.

Журналистът посочва, че очаква новият iPhone 14 Max, който ще пристигне с 6.7” дисплей да струва поне 200 долара по-малко от текущата 6.7” опция iPhone 13 Pro Max. Той повтаря и слуховете, че моделите iPhone 14 ще са с дизайн, много подобен на предходните, докато Pro-моделите в серията ще се лишат от своя ноч в полза на два изрязани в дисплея отвора за Face ID и камерата и ще имат по-изпокнала задна камера, заради по-големия 48МР сензор.

Освен това Гърман посочва, че Apple все още работи върху въвеждането на функция за сателитна свързаност за iPhone, която се спрягаше още за iPhone 13 миналата година и ще позволи на потребителите да докладват за спешни случаи и да изпращат съобщения при липса на клетъчен сигнал.

Твърди се, че този слух е подкрепен от сателитната компания Globalstar Inc., която е постигнала споразумение за закупуване на 17 спътника за поддръжка на “непрекъснати сателитни услуги” за потенциален, неназован клиент, платил стотици милиони долари. Гърман наскоро съобщи, че Apple Watch също ще получи функцията за сателитна вързка тази или следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар