Изберете страница

Apple все още работи върху функцията за сателитна свързаност на своите телефони

В последното издание на своя бюлетин Power On, журналистът Марк Гърман потвърждава редица слухове за серията iPhone 14 и посочва, че Apple все още работи върху функцията за сателитна свързаност на своите телефони.

Гърман разяснява как компанията се стреми да разграничи допълнително своите стандартни и Pro-модел. Новата 48МР камера ще е ексклузивна за Pro-моделите, докато стандартните iPhone 14 ще запазят 12МР сензор – същия като при iPhone 13.

Както първоначално предположи анализаторът Минг-Чи Куо, стандартните модели в серията вероятно ще се придържат към чипа A15 Bionic, който захранва миналогодишните телефони, или негов вариант, докато Pro-моделите ще получат новия A16. Гърман добавя още, че освен опит за разграничаване, за това решение е виновен и глобалният недостиг на чипове.

Журналистът посочва, че очаква новият iPhone 14 Max, който ще пристигне с 6.7” дисплей да струва поне 200 долара по-малко от текущата 6.7” опция iPhone 13 Pro Max. Той повтаря и слуховете, че моделите iPhone 14 ще са с дизайн, много подобен на предходните, докато Pro-моделите в серията ще се лишат от своя ноч в полза на два изрязани в дисплея отвора за Face ID и камерата и ще имат по-изпокнала задна камера, заради по-големия 48МР сензор.

Освен това Гърман посочва, че Apple все още работи върху въвеждането на функция за сателитна свързаност за iPhone, която се спрягаше още за iPhone 13 миналата година и ще позволи на потребителите да докладват за спешни случаи и да изпращат съобщения при липса на клетъчен сигнал.

Твърди се, че този слух е подкрепен от сателитната компания Globalstar Inc., която е постигнала споразумение за закупуване на 17 спътника за поддръжка на “непрекъснати сателитни услуги” за потенциален, неназован клиент, платил стотици милиони долари. Гърман наскоро съобщи, че Apple Watch също ще получи функцията за сателитна вързка тази или следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This