Apple ще се опита да проведе своето ежегодно събитие, посветено на iPhone във вторник, 12 септември, съобщи вчера TechCrunch, потвърждавайки по този начин информацията, публикувана от The Wall Street Journal предния ден. Според сайта, 12 септември епочти сигурна дата, но всичко зависи от това, дали Apple ще завърши работата си по Steve Jobs Theater – конферентната зала в новия компус Apple Park. Строителството й още е в ход, но компанията иска да проведе своето събитие именно там, тъй като то е посветено на десетата годишнина на iPhone и ще бъде отбелязано с наиситна големи промени в него. Тъй като поканите за медиите се разпращат 7 до 10 дни по-рано, гигантът има съвсем малко време, за да вземе решение относно мястото и датата, ако те все още са под въпрос. Компанията ще трябва да разпрати поканите до края на тази седмица, тъй като следващия понеделник се чества деня на труда.

Ако залата с 1000 места, кръстена на покойния визионер Стив Джобс, не бъде завършена навреме, Apple може да използва Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско, където вече е провеждала няколко от своите събития в миналото. По график в тази зала няма планувани събития за седмицата, в която е и 12 септември, така че възможността остава като вариант.

С наближаването на следавщия месец, всички тези предположения ще бъдат потвърдени и е малко вероятно компанията да отложи датата за по-късно, тъй като тя ще се стреми да пусне новото поколение iPhone на пазара на 22 септември, за да включи продажбите му през първия уикенд във финансовите си резултати за текущото тримесечие, което приключва на 30 септември. Предварителните поръчки за телефоните, най-вероятно ще стартират на още на 15 същия месец.

Тазгодишното събите ще бъде най-голямото през годините, благодарение на цялостното обновление в дизайна на iPhone, посветено на десетия му рожден ден. Той ще получи 5.8 инчов OLED дисплей от край до край, индуктивно зареждане, възможност за лицево разпознаване и множество други иновативни функции. Заедно с него ще видим и двата обновени модела iPhone 7s/7s Plus, с 4.7 и 5.5 инчови дисплеи, както може би и 4К Apple TV и Apple Watch Series 3 с LTE възможности.