Изберете страница

Появи се информация за размерите на iPhone 7s/7s Plus

Поредното изтичаен на информация за новото поколение iPhone този път е свързано с двата съпровождащи десетия юбилеен модел смартфона – iPhone 7s и iPhone 7s Plus и по-точно с техните размери.

Тази новина няма да се хареса на феновете, които са избрали именно някой от тези модели за следващия си ъпгрейд и смятат, поради приликата в дизайна и размера, да използват любимите си стари кейсове. Днешната новина идва от немския сайт Giga.de и потвърждава поредица по-стари слухове, които твърдят, че двата обновени модела ще са малко по-дебели от своите предшественици. Това се дължи на наличието на стъклен заден панел, който ще спомогне за въвеждане на функцията за безжично зареждане, която всички очакваме с нетърпение от години. За съжаление обаче, за да е достатъчно здрав, този панел ще трябва да бъде по-дебел от алуминиевия, използван до сега с части от милиметъра, което е достатъчно малко, за да не бъде усетено физически, но и достатъчно много, за да не могат да се използват кейсовете за по-старите модели.

В крайна сметка iPhone 7s ще е с размери 138.44/67.26/7.21 мм, а iPhone 7s Plus ще е съотвено с параметри 158.37/78.1/7.41 мм.

Както вече знаете, трите нови модела iPhone най-вероятно ще бъдат обявени на 12 следващия месец, а поради известни технически затруднения, iPhone 8 ще бъде в много ограничено количество на пазара, поне няколко месеца след премиерата си. Освен това, имайки предвид и прогнозата на анализаторите за неговата цена, която ще започва от 999 долара за базовия модел, iPhone 7s/7s Plus остават един приемлив вариант за покупка. Минималната разлика в габаритите със сигурност няма да повлияе на продажбите им, но все пак феновете ще трябва да помислят и за нови кейсове, както и за закупуването наподложка за безжично зареждане, която няма да е включена в стандартния комплект, а ще се продава като отделен аксесоар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This