Изберете Страница

Появи се информация за размерите на iPhone 7s/7s Plus

Поредното изтичаен на информация за новото поколение iPhone този път е свързано с двата съпровождащи десетия юбилеен модел смартфона – iPhone 7s и iPhone 7s Plus и по-точно с техните размери.

Тази новина няма да се хареса на феновете, които са избрали именно някой от тези модели за следващия си ъпгрейд и смятат, поради приликата в дизайна и размера, да използват любимите си стари кейсове. Днешната новина идва от немския сайт Giga.de и потвърждава поредица по-стари слухове, които твърдят, че двата обновени модела ще са малко по-дебели от своите предшественици. Това се дължи на наличието на стъклен заден панел, който ще спомогне за въвеждане на функцията за безжично зареждане, която всички очакваме с нетърпение от години. За съжаление обаче, за да е достатъчно здрав, този панел ще трябва да бъде по-дебел от алуминиевия, използван до сега с части от милиметъра, което е достатъчно малко, за да не бъде усетено физически, но и достатъчно много, за да не могат да се използват кейсовете за по-старите модели.

В крайна сметка iPhone 7s ще е с размери 138.44/67.26/7.21 мм, а iPhone 7s Plus ще е съотвено с параметри 158.37/78.1/7.41 мм.

Както вече знаете, трите нови модела iPhone най-вероятно ще бъдат обявени на 12 следващия месец, а поради известни технически затруднения, iPhone 8 ще бъде в много ограничено количество на пазара, поне няколко месеца след премиерата си. Освен това, имайки предвид и прогнозата на анализаторите за неговата цена, която ще започва от 999 долара за базовия модел, iPhone 7s/7s Plus остават един приемлив вариант за покупка. Минималната разлика в габаритите със сигурност няма да повлияе на продажбите им, но все пак феновете ще трябва да помислят и за нови кейсове, както и за закупуването наподложка за безжично зареждане, която няма да е включена в стандартния комплект, а ще се продава като отделен аксесоар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This