Изберете страница

Концепция на Sharp може би подсказва как ще изглежда iPhone 8

Няма и месец, от както Apple представи своя iPhone 7, но слуховете за следващия й модел вече започнаха.

Едно от нещата, които очакваме от iPhone 8 е основният редизайн, който включва и дисплей от край-докрай с вградени в него сензор за отпечатъци и предна камера. Според източници на Bloomberg, компанията преговаря за производството на OLED панели не с кого да е, а с Sharp.

Ако това се окаже вярно и сделката бъде сключена, можем да очакваме нещо вълнуващо, тъй като Sharp представи една наистина гореща концепция за дисплей с извити краища и почти без рамки около него, като изключим тази в долния край. Corner R, както се нарича тази концепция, използва технология на дисплея в свободна форма, позволяваща IGZO LCD панелите да бъдат с различна форма.

Както се вижда от клипа, прототипът, който Sharp показа е различен от всичко, което сме виждали до момента. Разбира се, можем да се замислим за функционалността на такъв дисплей и за това, до колко удобна ще е формата му във всекидневието, не е ли заплаха за случайни натискания и дали би оцелял при евентуално изпускане, след като не е защитен от рамка, но каквото и да говорим, той наистина е уникален и с малко намеса от страна на Apple, би се превърнал в телефон, който спира дъха.

Това естествено са само догадки, а всичко зависи от плановете на американския гигант, които ние няма как да знаем. Концепцията на Sharp би могла да си остане само прототип, сделката би могла и да не се състои, а Apple може би вече има нещо друго предвид, но би било интересно, ако Corner R е в основата на бъдещия iPhone 8, не мислите ли?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This