Изберете страница

Вашето iOS устройство може да бъде хакнато само чрез отваряне на JPEG!

Ако все още не сте инсталирали iOS 10.1, направете го!

Ще попитате защо? Уязвимост, открита в предишните версии на операционната система позволява вашият iPhone, iPad или iPod да бъде хакнат с помощта на злонамерен софтуер, скрит в JPEG или PDF файл. Вярвате или не, тази уязвимост би могла да позволи на трети лица да поемат пълен контрол върху вашето устройство дистанционно, а кодът се разпространява чрез картинки или текстови файлове в различни уебсайтове и дори имейли. Единствената грешка, която бихте могли да допуснете е да ги отворите, а това е много вероятно да се случи дори неволно.

Добрата новина е, че Apple вече е фиксирала проблема, но за целта трябва да инсталирате последната версия на операционната система iOS 10.1, която беше пусната в понеделник вечерта. Компанията осигурява кръпки за сигурността и на macOS, tvOS и watchOS, които също получиха актуализации тогава.

Освен това iOS 10.1 носи също и редица поправки за често срещани бъгове, сред които забиването на камерата при отваряне, проблемите при свързване с някои смарт часовници, с Bluetooth връзката с устройства на други производители, подобрена съвместимост с Android Wear, както и дълго чаканият режим Portrait, за iPhone 7 Plus, с помощта на който ще можете да снимате с Боке ефект.

macOS Sierra 10.12.1 включва 16 поправки, заедно с тези за обработка на изображения, с драйверите на NVIDIA, отказ от услуги и т.н.

Apple Watch получава 8 кръпки за сигурност с новата watchOS 3.1, включително и две, които биха могли да позволят на приложения от трети страни да получат достъп до вашата галерия, без разрешение, а Apple TV също получава 10 поправки с новата tvOS 10.0.1.

Добре е да актуализирате всички ваши устройства, за да се застраховате от заплахите, които ги дебнат в интернет.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This