Изберете страница

Ще видим ли най-сетне Pokemon GO за Apple Watch?

Може би и вие сте ги срещали – странно изглеждащи хора, които обикалят града ви, втренчили поглед в своя телефон и някак си изолирали се от действителността? Да, това са запалените играчи на Pokemon GO, които от юли насам се опитват да хванат всички симпатични животинки, които се крият около тях, без да обръщат внимание на подмятанията и подигравките на околните.

А може би и вие сте сред феновете на Pokemon GO? Тогава със сигурност знаете, че на медийното събитие през септември, когато Apple представи iPhone 7 и новия Apple Watch, Niantic обеща, че ще предложи версия на своята хитова игра и за часовника. Така играчите ще могат да получават известия за появата на покемони, без да се взират непрекъснато в екрана на телефоните си, докато обикалят града и това би ги спасило както от студа навън, така и от редица опасни ситуации, в които могат да попаднат, докато вниманието им е погълнато от играта.

Тези дни обаче се появиха редица слухове, че проектът е отложен за неопределено време, а наличието на на пазара на фирмения аксесоар Pokemon GO Plus – гривна, която има подобна функционалност, но се продава само за 35 долара, може би е причината за това отлагане.

След тези спекулации, Niantic побърза да ги опровергае в социалните мрежи, като обяви, че Pokemon GO за watchOS все още е в процес на разработка и ще се появи „скоро“. За съжаление компанията отново не обяви краен срок, когато това ще стане факт и на фона на слуховете за отлагане на проекта, изглежда много малко вероятно, то да се случи преди края на годината.

Още повече, че Apple обяви, че App Store няма да е достъпен за разработчици от 23 до 27 декември, което прави задачата на Niantic и Nintendo още по-трудна. Изглежда, че запалените фенове на Pokemon GO, ще трябва да се взират в телефоните си още доста време, въпреки лошите метеорологични условия навън, освен ако не си купят гривната на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This