Изберете Страница

Ще видим ли най-сетне Pokemon GO за Apple Watch?

Може би и вие сте ги срещали – странно изглеждащи хора, които обикалят града ви, втренчили поглед в своя телефон и някак си изолирали се от действителността? Да, това са запалените играчи на Pokemon GO, които от юли насам се опитват да хванат всички симпатични животинки, които се крият около тях, без да обръщат внимание на подмятанията и подигравките на околните.

А може би и вие сте сред феновете на Pokemon GO? Тогава със сигурност знаете, че на медийното събитие през септември, когато Apple представи iPhone 7 и новия Apple Watch, Niantic обеща, че ще предложи версия на своята хитова игра и за часовника. Така играчите ще могат да получават известия за появата на покемони, без да се взират непрекъснато в екрана на телефоните си, докато обикалят града и това би ги спасило както от студа навън, така и от редица опасни ситуации, в които могат да попаднат, докато вниманието им е погълнато от играта.

Тези дни обаче се появиха редица слухове, че проектът е отложен за неопределено време, а наличието на на пазара на фирмения аксесоар Pokemon GO Plus – гривна, която има подобна функционалност, но се продава само за 35 долара, може би е причината за това отлагане.

След тези спекулации, Niantic побърза да ги опровергае в социалните мрежи, като обяви, че Pokemon GO за watchOS все още е в процес на разработка и ще се появи „скоро“. За съжаление компанията отново не обяви краен срок, когато това ще стане факт и на фона на слуховете за отлагане на проекта, изглежда много малко вероятно, то да се случи преди края на годината.

Още повече, че Apple обяви, че App Store няма да е достъпен за разработчици от 23 до 27 декември, което прави задачата на Niantic и Nintendo още по-трудна. Изглежда, че запалените фенове на Pokemon GO, ще трябва да се взират в телефоните си още доста време, въпреки лошите метеорологични условия навън, освен ако не си купят гривната на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This