Може би и вие сте ги срещали – странно изглеждащи хора, които обикалят града ви, втренчили поглед в своя телефон и някак си изолирали се от действителността? Да, това са запалените играчи на Pokemon GO, които от юли насам се опитват да хванат всички симпатични животинки, които се крият около тях, без да обръщат внимание на подмятанията и подигравките на околните.

А може би и вие сте сред феновете на Pokemon GO? Тогава със сигурност знаете, че на медийното събитие през септември, когато Apple представи iPhone 7 и новия Apple Watch, Niantic обеща, че ще предложи версия на своята хитова игра и за часовника. Така играчите ще могат да получават известия за появата на покемони, без да се взират непрекъснато в екрана на телефоните си, докато обикалят града и това би ги спасило както от студа навън, така и от редица опасни ситуации, в които могат да попаднат, докато вниманието им е погълнато от играта.

Тези дни обаче се появиха редица слухове, че проектът е отложен за неопределено време, а наличието на на пазара на фирмения аксесоар Pokemon GO Plus – гривна, която има подобна функционалност, но се продава само за 35 долара, може би е причината за това отлагане.

След тези спекулации, Niantic побърза да ги опровергае в социалните мрежи, като обяви, че Pokemon GO за watchOS все още е в процес на разработка и ще се появи „скоро“. За съжаление компанията отново не обяви краен срок, когато това ще стане факт и на фона на слуховете за отлагане на проекта, изглежда много малко вероятно, то да се случи преди края на годината.

Още повече, че Apple обяви, че App Store няма да е достъпен за разработчици от 23 до 27 декември, което прави задачата на Niantic и Nintendo още по-трудна. Изглежда, че запалените фенове на Pokemon GO, ще трябва да се взират в телефоните си още доста време, въпреки лошите метеорологични условия навън, освен ако не си купят гривната на компанията.