Изберете Страница

Съска ли твоят iPhone 7?

Това е въпросът, който си задават първите собственици на новия iPhone 7, след като в интернет вчера се появи информацията за странен съскащ звук, който издава смартфонът, когато е подложен на голямо натоварване.

Умишлено изчакахме с тази статия, за да се появят поне някакви предположения за източника на този странен и смущаващ звук.

Ето за какво говорим:

Стивън Хакет от 512 Pixels е първият, който заговори за това и Даръл Етерингтън от Tech Crunch потвърди наличието му и в неговата тестова бройка.

За момента има няколко теории за това от какво е предизвикан, но все още няма реални отговори.

  • Джон Фингас от Engadget казва, че подозира електромагнитни ефекти и посочва, че това не е всеобщ дефект, тъй като този iPhone 7, който самият той е тествал и подложил на сериозно натоварване с 3DMark Storm Extreme теста за производителност, не е издавал подобен звук.
  • Авторът и iOS разработчик Марко Армент има по-поетично обяснение и сравнява странното съскане с шума на силно въртящ се вентилатор, какъвто издава примерно CPU-то на вашия Mac, когато достигне своя потенциал.
  • Apple Insider спекулира, че може би се включва някакъв RF предавател или друга форма на намеса в системата на високоговорителите.

Всичко това обаче са само предположения, а официален отговор от страна на Apple все още няма. Стивън Хакет е заменил гаранционно своя iPhone 7, така че можете да бъдете спокойни поне в това отношение – ако вашият нов телефон издава смущаващ съскащ звук при натоварване, има опция за подмяна.

Разбира се не е приятно да установите, че устройството, което сте закупили с такова удоволствие, има проблем, но все пак е вариант, който не може да не споменем. Можем само да се надяваме компанията скоро да даде официално обяснение на случващото се и да потвърди становището за гаранционна замяна на бройките, ако това наистина е дефект.

Има още почти седмица, докато у нас започне официалната продажба на iPhone 7, така че можем и да се надяваме, че поради бързо изчерпващите се бройки, тези които ще достигнат до нас, ще бъдат от следващата партида и въобще няма да ни се наложи да използваме гарационанта подмяна. Все пак това е просто едно електронно устройство и е съвсем възможно да има дефектни бройки, сред милионите произведени такива. Това не значи, че всички ще бъдат засегнати и не трябва да ви плаши.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This