Изберете страница

Съска ли твоят iPhone 7?

Това е въпросът, който си задават първите собственици на новия iPhone 7, след като в интернет вчера се появи информацията за странен съскащ звук, който издава смартфонът, когато е подложен на голямо натоварване.

Умишлено изчакахме с тази статия, за да се появят поне някакви предположения за източника на този странен и смущаващ звук.

Ето за какво говорим:

Стивън Хакет от 512 Pixels е първият, който заговори за това и Даръл Етерингтън от Tech Crunch потвърди наличието му и в неговата тестова бройка.

За момента има няколко теории за това от какво е предизвикан, но все още няма реални отговори.

  • Джон Фингас от Engadget казва, че подозира електромагнитни ефекти и посочва, че това не е всеобщ дефект, тъй като този iPhone 7, който самият той е тествал и подложил на сериозно натоварване с 3DMark Storm Extreme теста за производителност, не е издавал подобен звук.
  • Авторът и iOS разработчик Марко Армент има по-поетично обяснение и сравнява странното съскане с шума на силно въртящ се вентилатор, какъвто издава примерно CPU-то на вашия Mac, когато достигне своя потенциал.
  • Apple Insider спекулира, че може би се включва някакъв RF предавател или друга форма на намеса в системата на високоговорителите.

Всичко това обаче са само предположения, а официален отговор от страна на Apple все още няма. Стивън Хакет е заменил гаранционно своя iPhone 7, така че можете да бъдете спокойни поне в това отношение – ако вашият нов телефон издава смущаващ съскащ звук при натоварване, има опция за подмяна.

Разбира се не е приятно да установите, че устройството, което сте закупили с такова удоволствие, има проблем, но все пак е вариант, който не може да не споменем. Можем само да се надяваме компанията скоро да даде официално обяснение на случващото се и да потвърди становището за гаранционна замяна на бройките, ако това наистина е дефект.

Има още почти седмица, докато у нас започне официалната продажба на iPhone 7, така че можем и да се надяваме, че поради бързо изчерпващите се бройки, тези които ще достигнат до нас, ще бъдат от следващата партида и въобще няма да ни се наложи да използваме гарационанта подмяна. Все пак това е просто едно електронно устройство и е съвсем възможно да има дефектни бройки, сред милионите произведени такива. Това не значи, че всички ще бъдат засегнати и не трябва да ви плаши.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This