Изберете Страница

Седем патента на Apple, които говорят за Apple Watch 3

Apple Watch 2 може би е много по-добър от предшественика си, но е далеч от идеалното. Да, той вече разполага с вграден GPS, почти удвоен живот на батерията и водоустойчивост, но все още има какво да се желае.

Слуховете за неговия наследник вече започнаха, а няколко патента на компанията, може би сочат какво можем да очакваме. Разбира се това не е гаранция, че непременно ще ги видим „на живо“, тъй като има стотици патенти, които така и никога не видяха бял свят, но може би те са показател за това, как се развиват нещата при новото поколение Apple Watch.

Жестов контрол

Apple е подала патент за технология, която ще ви позволи да контролирате часовника само чрез преместване на китката и пръстите си. Така вие ще можете да превъртите песента, която слушате в момента или да отговорите на обаждане, само с един жест на китката, а сензорът за движение ще следи и ще сравнява жестовете ви с тези, които предварително са зададени в базата данни, за да ви гарантира, че ще получите желания отговор, дори без да докосвате устройството.

Вградена камера

Това не е нещо ново при тази категория устройства, въпреки че да снимате с часовник е донякъде неудобно, а резолюцията на изображенията е ниска. Въпреки това, комапнията е подала патент за часовник с вградена камера, която няма да изисква от вас да правите причудливи движения с китката си, за да заснемете нещо, но ще се интегрира така, че да помогне за правенето на селфи или видео разговори, чрез Face Time директно през часовника. Според документите, камерата ще бъде разположена върху предната повърхност на устройството, така че да улови лесно лицето на потребителя, но няма информация за големината на сензора й.

Кръгъл Apple Watch

След поне едноседмичен живот на батерията, кръгъл дизайн на Apple Watch е може би най-желаното от потребителите нещо и изглежда, че компанията работи в тази насока, тъй като е подала редица патенти, отнасящи се за „електронно устройство и дисплей с извити ръбове“. Документите са постъпили през декември миналата година и за разлика от останалите кръгли модели на пазара, този изглежда много подобен на традиционните часовници.

Втори екран, вграден в каишката

Този часовник не е просто кръгъл, той има втори екран на каишката си и за това свидетелство друг патент на компанията. Според документите, тази каишка ще има допълнителни сензори за биометрични данни и чувствителен на натиск панел, което включва и екран. Основната й цел ще бъде да предложи сигнали за уведомления, докато самия часовник се използва за друга цел в момента, както и да ви позволи да четете съобщенията си директно на нея. Друг патент сочи наличието на течни кристали, променящи цвета си при един или друг източник на светлина, като така ще можете да промените изцяло цветовете на различните уведомления и да придадете невероятен външен вид на часовника си.

По-лесно зареждане

Безжичното зареждане определено има бъдеще, а зарядното на сегашните модели Apple Watch все още изисква да ги свалите поне за час, за да се заредят. Нещата могат да бъдат много по-различни, ако съществува физическа връзка в закопчалката на каишката и именно за това свидетелства следващият патент на компанията. Така часовника ще може да бъде включван директно в порта за свързване на Mac например, което говори за USB-C порт, който може да присъства в бъдещия модел.

Интелигентна модулна каишка

Модулните смартфони така и не бяха приети радушно от потребителите, като пример за това може да бъде LG G5 или спрения проект на Google – Ara, но може би тази технология все още има бъдеще, особено що се отнася до Apple Watch и за това гооври следващият патент, за който искаме да ви разкажем. Документът описва „умни връзки между електронни компоненти с различна функционалност“ и това е възможност за добавяне на модул с камера, сензори за измерване на кръвното, по-големи високогооврители, клетъчна антена или дори допълнителна батерия.

Самостоятелно затягаща се каишка

Такава технология вече е реалност в маратонките на Nike, така че не е невъзможно да я видим и във връзка с някой от следващите модели Apple Watch. Този патент на компанията описва именно каишка, която ще се регулира самостоятелно, така че да не е прекалено хлабава или стегната на ръката ви. Според документа, потребителите ще могат да зададат редица настройки, за максимален контрол, а каишките ще бъдат с разнообразен дизайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This