Изберете страница

Нов доклад разкри детайли за интериора на Apple Campus 2

Всички ние сме виждали снимки на новия кампус на Apple от вън и той наистина наподобява космически кораб, но подробностите за вътрешния интериор са по-оскъдни. Сега в обширна статия, Reuters разказва, че Campus 2 е почти завършен и откриването му се очаква през пролeтта, но разкрива и някои любопитни подробности за вниманието към детайла, с което се слави компанията и което в пълна сила важи и за обзавеждането на сградата, където голяма част от предметите напомнят дизайна на iPhone.

Статията е базирана на разказа на строителни предприемачи, накоито е било възложена една или друга част от изпълнението и в нея се споменава, че дори тоалетните са с елегантен дизайн, напомнящ iPhone, а бутоните в асансьорите приличат на емблематичния хоум бутона на смартфона.

Според стандартите на компанията, указанията за работа със специалната дървесина използвана в комплекса са с обем от цели 30 страници и работниците са били задължени да носят ръкавици, за да не повредят деликатния материал. Панелите на тавана са изработени от шлайфан бетон и е трябвало да са безупречно както отвън, така и отвътре, а всеки един от тях е преминал оценка за качество от екип на Apple. Тя е поискала и повторно проектиране на дръжките на вратите, за да отговарят те на високите й стандарти, което е продължило повече от година и половина.

Всичко това силно напомня на стремежа на покойния Стив Джобс към идеалното, но води до големи забавяния на проекта, който трябваше да бъде завършен още през 2015 година. Като пример можем да дадем дизайна на вратите, за които компанията държи да са напълно плоски, без праг в долната част и инженерите са прекарали месеци в търсене на начин да го направят. Сградата носи присъщия на Apple минималистичен дизайн, дори и що се отнася до противопожарната аларма, която гарантира безопасност в случай на извънредна ситуация и това е довело до цели 15 срещи с отдела за противопожарна безопасност на щата.

За вътрешния интериор на Campus 2, компанята е отделила 1 милиард от първоначалния бюждет от 5 милиарда долара, но сградата вече е почти готова и откриването й най-вероятно ще се състои тази пролет, като тя ще прюти 13 000 служители.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This