Както вече ви разказахме, в четвъртък в мрежата се появи схема на предполагаемия заден капак на iPhone 8 с двойна, вертикална камера и отвор за сензора за пръстови отпечатъци. Вчера тя беше допълнена от нови рендери, изтекли в китайската социална мрежа Weibo, които според слуховете принадлежат на тестван от Apple прототип.

Всъщност повечето предположения до момента сочеха, че компанията все още работи по вграждането на Touch ID под дисплея, но това предизвикателство води до редица технически трудности и можем да допуснем, че тя разглежда и втори вариант, в който сензорът ще е разположен отзад, подобно на този на Galaxy S8.

Подобно решение разбира се няма да е най-доброто от практична гледна точка, тъй като използването на Touch ID в момента е значително по-лесно и интуитивно, но ако Apple осъществи намеренията си да представи iPhone 8 с голям OLED екран, покриващ изцяло предния панел и не успее да усъвършенства навреме технологията за вграждане на сензора под него, поставянето му на задния панел на телефона е може би единствения логичен вариант.

Можем само да се надяваме, че компанията ще се справи с предизвикателствата с присъщия си перфекционизам и няма да допусне подобна крачка назад, но все пак всичко ще стане ясно едва през септември, а до тогава наистина има още много време.