Изберете страница

Нова схема за дизайна на iPhone 8 сочи вертикална двойна камера и Touch ID върху алуминиев корпус

Както вече отдавна стана ясно, Apple най-вероятно още не се е спряла на финалния дизайн на своя десети, юбилеен модел iPhone, на който се възлагат огромни надежди за редизайн и иновативна функционалност.

Нов рендер, изтекъл в интернет пространстовто показва вертикално разположени двойна камера и Touch ID, на гърба на смартфона и това най-вероятно е един от няколкото прототипа, върху които работи компанията, в случай че не успее да се справи навреме с вграждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея, което се случи и със Samsung и нейният нов флагман Galaxy S8.

Bloomberg отбелязва в своя доклад, че този вариант има проста конструкция с алуминиев гръб и малко по-големи размери, но всъщност все още не е ясно, дали именно той ще бъде пуснат в серийно производство.

Доставчиците на компоненти се борят да произведат и предоставят извити стъклени капаци, така че компанията може да заложи и на корпус с умерени извивки, както гласяха някои по-стари слухове.

Прототъпът, който виждаме е с височина 149.5 мм и широчина 72.5 мм – сравнително голямо увеличение, спрямо размерите на текущия модел iPhone 7, което може би предполага по-голям размер на дисплея.

Докато вертикалната камера е много вероятна възможност, то съвсем не става ясно какво ще се случи с Touch ID. Миналата седмица анализаторът Тимъти Аркъри заяви, че Apple има известни проблеми с техническото решение, но една от възможностите е, кръглият отвор на задния панел в схемата, е предназначен за безжично зареждане и избягване на смущенията от алуминиевия корпус, тъй като неотдавна Миг-Чи Куо предположи, че и трите тазгодишни модела iPhone, ще предложат тази функционалност.

На страните на панела виждаме още традиционните отвори за копчето за включване и изключване на звука, SIM картата, Lightning конектора, решетки за високоговорителите, но отново липсва традиционния 3.5 мм жак за слушалки, който беше премахнат от компанията още в iPhone 7 миналата година и това опровергава някои твърдения, че Apple ще се върне отново към употребата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This