Ако някога сте искали приложение, което да направи лицето ви невидимо за камерата, то скоро желанието ви може да се изпълни. Всъщност не е съвсем ясно каква би била ползата от подобно приложение, но технологията за създаването му вече е факт. Тя използва сложната система на TrueDepth камерата на iPhone X, която е предназначена за разпознаване на лицето и беше демонстрирана наскоро от разработчика Казуя Ноширо във видео, публикувано в Twitter:

Както се вижда в клипа, приложението скрива единствено лицето на човека, а косата, очите и останалите части остават видими, като ефектът е леко странен, защто всъщност можете да виждате през лицето, но всичко се адаптира към движенията му.

Как се постига ефектът на прозрачност? Разработчикът е използвал платформата за създаване на игри Unity, за да заснеме фон с фиксирана камера, което означава, че може би ще имате нужда от втора камера, за да заснемете фона, или преди да използвате ефекта, ще трябва да снимате кратък клип. Не става ясно кога точно странното приложение ще достигне до App Store, но всъщност не е ясно и дали имаме нужда от него, освен за да установим, че скриването на лицето от камерата е възможно.